Volg ons

Derde Divisie

HBS sluit Ruben Schaken in de armen

HBS sluit Ruben Schaken in de armen

Ruben Schaken bracht in zijn eerste officiële wedstrijd voor HBS al direct wat hij bij binnenkomst in december beloofde: goals. De oud-prof scoorde tijdens zijn competitiedebuut tegen Westlandia (0-4) twee van de vier doelpunten en bereidde daarnaast ook nog een treffer voor.

,,Ruben bedankt. Ruben bedankt.” De jonge aanhang van HBS zingen de keeltjes schor nadat Ruben Schaken een kwartier voor tijd naar de kant werd gehaald. De aanvaller klapte en zwaaide terug. De oud-voetballer van onder meer Feyenoord en ADO Den Haag had er tegen Westlandia iets minder dan vijf kwartier voor nodig om de HBS harten te veroveren. De 35-jarige Schaken zei vooraf niet naar de Haagse derde divisionist te zijn gekomen om uit te buiken. ,,Ik wil scoren, belangrijk zijn voor de ploeg en de jonge spelers op weg helpen”, zei hij. In de regioderby tegen Westlandia bracht hij na 36 minuten HBS op een 0-2 voorsprong. Het doelpunt volgde twee minuten na de openingstreffer van Steve van Kesteren. Aan het eerste competitiedoelpunt van Schaken leek een geur van buitenspel te hangen. De woedeaanvallen op de Westlandia bank moesten in de rust worden omgebogen tot excuses toen televisiebeelden lieten zien dat er van buitenspel geen sprake was.

Paul van der Helm
Dat Ruben Schaken uiteindelijk de show in de goed bezochte derby kon stelen was zeker ook de verdienste van HBS doelman Paul van der Helm. Hij hield met twee knappe reddingen Westlandia in het eerste kwartier van score af. Bij HBS hopen ze van harte dat de doelman binnenkort niet die aanbieding krijgt van een de belangstellende clubs die hem doet besluiten te vertrekken. Na een fel eerste kwartier verbleekte gaandeweg het spel van Westlandia naar zeer matig. De ploeg die de laatste acht wedstrijden voor de winterstop ongeslagen bleef kon het ook tegen tien man niet bolwerken. Na de uitsluiting van Nelson Vierira Taveres ontstond er van Westlandse zijde bepaalde geen storm op het HBS doel. Integendeel. Ruben Schaken ontdeed de wedstrijd van alle spanning met zijn tweede doelpunt. Joost Jonkman deed de feestvreugde aan Haagse zijde nog meer opzwellen met het afronden van een assist van Schaken.

Plezier
Het was natuurlijk niet verwonderlijk dat na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Schul maar over een man werd gesproken. Ruben Schaken werd onderweg vanuit de dug-out naar de kleedkamers al direct staande gehouden door jeugdige fans die op de foto willen en media die een quote uit zijn mond willen optekenen. ,,Dit was een mooi begin met twee doelpunten en een assists. Ik heb de mensen die er voor gezorgd hebben dat ik bij deze club voetbal direct kunnen terugbetalen”, zegt hij in alle rust voor de televisiecamera. De eerste weken bij zijn nieuwe club hebben hem vooral veel plezier gebracht. Zo stapte hij ook in het vliegveld voor het trainingskamp naar Sevilla. ,,Dat is toch wel de belangrijkste reden dat ik weer ben gaan voetballen. (lachend) Nee, voor het geld doe ik dit niet meer. Als dit wel zo zijn dan had ik niet voor HBS moeten voetballen. Ik krijg nu niet meer dan een onkostenvergoeding.”

Rust
Voor de deur van de kleedkamer staat Bram Ros in alle rust na te genieten van de succesvolle herstart van de competitie met HBS. De jongeling roemt de inbreng van Schaken in de kleedkamer. ,,Hij is super relax. Dat was het eerste wat mij opviel. Hij straalt rust uit en praat veel met jonge spelers. We zaten voor de winterstop al in goede flow maar met hem erbij is dat alleen nog maar beter geworden”, zegt de pas 19-jarige middenvelder. Met de komst van Schaken heeft trainer Marcel Koning er zowel op het veld als in de kleedkamer een verlengstuk bij. ,,In het begin merkte ik dat er jongens waren die tegen Ruben opkeken. Zij durfde hem bij wijze van spreken niet eens aan te spreken. Ik merk ook dat wanneer hij apart gaat zitten met een speler zij direct naar hem luisteren en het ook daadwerkelijk aannemen wat hij zegt. Zij kijken dan toch anders tegen hem aan als naar de trainers. Dat is voor mij ook heerlijk natuurlijk. Sinds hij binnen is merk je directe een nog betere flow binnen de ploeg.”

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie