dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieHBS en Quick hebben over belangstelling geen klagen

HBS en Quick hebben over belangstelling geen klagen

Spelers, trainers, bestuursleden, vedettes uit vervlogen tijden. Niemand die ook maar iets met HBS – Quick te maken heeft ontsnapte de voorbije week aan de aandacht van media en andere belangstellenden. In Den Haag leeft de derby tussen twee traditieclubs als nooit te voren. Hoeveel mensen komen er op de wedstrijd af. Er wordt gesproken over tweeduizend toeschouwers. Andere weten bijna zeker dat er misschien wel drieduizend belangstellenden richting sportpark Craeyenhout trekken.

Natuurlijk jongens met een betaald voetbal verleden als Santy Hulst en Paul van der Helm bij HBS zijn wel het een of ander gewend. Net als Joost de Gelder, Kai van Hese en Sybren Bartlema aan Quick zijde. Voor de veelal jongere voetballers is al die aandacht toch iets wat zij nog niet vaak hebben meegemaakt. ,,Het zal zeker niet makkelijk worden om de focus direct op het voetbal te leggen. Toch is dit natuurlijk wel een vereiste. Het gaat er dan ook welke van de twee ploegen morgen zijn zaken het snelst op orde heeft. Wie kan er het slimste met al die aandacht omgaan”, zegt Quick-trainer Paul van der Zwaan (foto).

Genieten van de aandacht
HBS-trainer Marcel Koning heeft genoten van alles wat er deze week rondom zijn selectie plaatsvond. ,,Dit is voor beide clubs en het Haagse amateurvoetbal in het bijzonder toch geweldig. Hier voetbal je voor lijkt mij. ” Koning hoopt wel dat zijn jonge ploeg, vijf eerstejaars senioren staan morgen in de basis, om weten te gaan met de extra spanning die de derby oproept. ,,Het draait bij ons dit seizoen niet zoals wij graag zouden zien. In andere wedstrijden neemt dit al spanningen met zich mee. Dat kan morgen ook zomaar gebeuren.”
Verschil op de ranglijst

Dat Quick op dit moment de nummer vijf is in de derde divisie met achttien punten en dat HBS maar liefst twaalf minder heeft is volgens Koning niet meer dan een momentopname. ,,Ik vind niet dat Quick ons is in zijn totaliteit voorbij gestreefd. Zij spelen wel al een paar jaar in vrijwel dezelfde samenstelling. Daarbij komt dat de A-jeugd al jaren op niveau speelt. Dat maakt het instromen van talenten in het eerste team wel makkelijker. HBS is een andere koers gaan varen waarbij de nadruk nog meer op het inpassen van eigen spelers is komen liggen. Daarin zijn al grote stappen gemaakt. Alleen zijn wij er zeker nog lang niet.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD