woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagHBS en Pinheiro definitief uit elkaar: 'Zoektocht naar nieuwe club in Tweede...

HBS en Pinheiro definitief uit elkaar: ‘Zoektocht naar nieuwe club in Tweede of Derde divisie is begonnen’

Delvin Pinheiro maakte geen deel meer uit van de selectie van HBS toen voor de club definitief het doek viel in de Derde Divisie van het zondagvoetbal. De vleugelverdediger, die ook inzetbaar is als links- en rechtsbuiten, nam afscheid van voornoemde club en is nu naarstig op zoek naar een nieuwe vereniging in de Tweede of Derde Divisie in Nederland. Een nieuw avontuur in Azië is echter ook niet uitgesloten.

Afwezig
Het was zoals aangegeven een teleurstellend seizoen voor HBS, Pinheiro is ook kritisch over zijn eigen aandeel in de sportieve tegenvaller voor de club. ,,Helaas is HBS gedegradeerd naar de hoofdklasse, maar dat was niet echt een verassing meer. Sinds de winterstop ging het allemaal al wat moeizamer. Ik ben tijdens het seizoen ook vaak afwezig geweest om op stage te kunnen gaan in Azië, dit omdat ik nog steeds hoop op een nieuw voetbalavontuur daar”, aldus Pinheiro tegenover Voetbal247.

Samenwerking stoppen
Voor het einde van het seizoen nam de speler zoals gezegd al afscheid van HBS. ,,Ik heb al eerder bij HBS aangegeven dat als ik in Nederland zou blijven spelen ik graag aan wil sluiten bij een team dat speelt in de tweede of de derde divisie. De trainer nam voor het einde van het seizoen al contact met mij op en toen hebben wij besloten om de samenwerking eerder te stoppen. Op deze manier zou de club beter op zoek kunnen gaan naar een vaste speler op mijn positie.”

Zoektocht
De sportieve toekomst van Pinheiro is vooralsnog onzeker. ,,Ik sta open voor een andere club die op zoek is naar een speler die kan spelen als rechtsback of links en rechtsbuiten. Dit kan dus zeker in Nederland zijn, maar een buitenlands avontuur blijft voor mij zeker een mogelijkheid. De zoektocht naar een nieuwe club in de Tweede of Derde Divisie is begonnen.”

Loopbaan
De 23-jarige in Rotterdam geboren speler heeft zowel de Nederlandse als ook de Thaise nationaliteit. In het verleden stond hij al onder contract bij Chainat FC en Buriram United uit Thailand. Verder kwam hij uit voor Kozakken Boys, het SPaanse Cacereno, Excelsior Maassluis en in de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam en FC Dordrecht.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD