donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieHBS-coach Marcel Koning: 'Gifbeker moet helemaal leeg'

HBS-coach Marcel Koning: ‘Gifbeker moet helemaal leeg’

De analyses van HBS trainer Marcel Koning klinken als een terugkerend refrein in een slecht liedje. Al weken ziet hij zijn ploeg zeker niet de mindere zijn dan de tegenstander maar keer op keer staat de Haagse derde divisionist wel met lege handen. Tegen Jong De Graafschap (2-1) was het zondagmiddag niet anders.

Pijnlijk
,,We hebben opnieuw een teleurstelling moeten verwerken. Het begint pijnlijk te worden”, sprak hij tegenover Voetbal247.nl. HBS begon tegen de jonge profs niet goed. Het eerste half was kon volgens Koning gerust als slecht worden omschreven. ,,Jong De Graafschap kwam dan ook terecht op voorsprong.” Na het openingsdoelpunt van Tim Keurntjes, een strafschop, wist HBS zich te hervinden. Dit mondde uit in een serie kansen en twee afgekeurde doelpunten waar het Haagse gezelschap de nodige vraagtekens bij plaatste. ,,Dat zit dan ook allemaal niet mee”, sipte Koning.

Gifbeker
In de tweede helft legde HBS nog meer strijd voor de dag. Santy Hulst en Boris van den Berg waren dichtbij de gelijkmaker. Deze viel echter niet. Aan de andere kant verdubbelde invaller Marlon Versteeg de voorsprong voor Jong De Graafschap. ,,Dat zal je dan altijd zien. Blijkbaar moeten we de gifbeker helemaal leegdrinken.” De aansluitingstreffer van Gino Mulder kwam echter te laat voor HBS. Na de vijfde opeenvolgende nederlaag was de bittere conclusie voor Koning en de zijne dat zij inmiddels zijn weggezakt naar de zestiende plaats op de ranglijst.

Positief denken

,,Hoe we dit moeten oplossen? Door misschien nog harder te werken met z’n allen. Het enige wat ons uit deze situatie kan trekken is een overwinning. Mogelijk dat we daar zondag thuis tegen Hercules in weten te slagen. Dan kan het ook zomaar ineens omslaan. Het is sowieso belangrijk om positief te blijven denken.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD