woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieHBS al vijf weken droog, Quick heeft vraagtekens

HBS al vijf weken droog, Quick heeft vraagtekens

Wat kan je er als trainer aan doen om het geluk eens de goede kant te laten keren. HBS-trainer Marcel Koning kan er met zijn trainersstaf uren en uren over praktiseren. Vijf nederlagen op rij doen het vertrouwen van de Haagse derde divisionist natuurlijk geen goed.

Aan het creëren van kansen ligt het zeker niet. Het maken van doelpunten. Dat is waar de jonge ploeg van Koning de groots mogelijk moeite mee heeft. Bovendien mis de Haagse formatie in het veld een echte leider die de jonge spelers bij de les weet te houden. Zondag komt Hercules op bezoek op sportpark Craeyenhout. De Utrechters hebben tien punten meer dan HBS wat met vijf punten in de onderste regionen van de ranglijst is terug te vinden. ,,Het gaat zeker een zware wedstrijd worden maar we moeten er alles aan doen om het geluk eens onze kant op te laten vallen. Een goed resultaat kan zomaar de omslag in deze lastige fase zijn. Waarom kan dit tegen Hercules niet gaan gebeuren”, zegt Koning in gesprek met Voetbal 247.nl. Hij begint met de niet fitte Nelson Vieira Tavares Da Veiga op de bank. De hoop is dat de van een knieblessure herstellende verdediger Steve van Kesteren naast de snelle aanvaller kan plaatsnemen.

Quick kent twee twijfelgevallen
In de aanloop naar het bezoek aan ADO’20 kent Quick-trainer Paul van der Zwaan twee twijfelgevallen. Achter het meespelen van Frank van der Heide en Pepijn van Zwieten de Blom staat nog een vraagteken. ,,Ik verwacht eigenlijk wat beide aan de aftrap zullen verschijnen. Zaterdagmiddag gaan we beiden spelers nog testen”, zegt trainer Paul van der Zwaan tegen deze website. Wil Quick zich handhaven in de top vijf van de derde divisie dan is een goed resultaat in Heemskerk van groot belang. ,,Dat is zeker de insteek van deze wedstrijd”, benadrukt Van der Zwaan.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD