dinsdag, april 13, 2021
Home Derde Divisie Derde Divisie Zaterdag Hattrick voor Fransberg bij stunt van Ajax in Hoek: 'Veel geleerd na...

Hattrick voor Fransberg bij stunt van Ajax in Hoek: ‘Veel geleerd na blamage van twee weken geleden’

De zaterdagamateurs van Ajax wisten in speelronde vijf te stunten met een fraaie overwinning in en tegen Hoek (3-5). Ricardo Fransberg eiste in Zeeland een hoofdrol op door drie keer de doelman van de tegenstander te passeren. De aanvaller was na afloop vooral zeer tevreden met het feit dat de Amsterdammers zich op deze wijze wist te herstellen van de eerdere oor wassing in Veenendaal tegen DOVO.

- Advertentie -

Storm overleven
Ondanks een moeizame voorbereiding op de wedstrijd in Zeeland was het tactische plan een groot succes, dat resulteerde in een onverwachte overwinning. ,,We mochten vorige week niet spelen omdat er een coronageval bij ons was en daarom mochten wij afgelopen week ook niet trainen. Donderdag stonden wij weer voor de eerste keer op het veld en zaterdag moest er gespeeld worden. Het was dus een rare week naar die wedstrijd toe. Het was voor ons wel de eerste wedstrijd na die tegen DOVO en wij waren erop gebrand om ons te herstellen van die pak slaag. Ons plan was om de eerste storm van Hoek te overleven, die hadden natuurlijk ook de beelden van ons gezien tegen DOVO en er werd direct druk door ze gezet. De eerste vijftien/twintig minuten wisten wij de storm te overleven, dat lukte aardig maar toen kregen wij een strafschop tegen. Wij hadden niet het gevoel dat wij werden overklast. Sterker nog, na twintig minuten kwamen wij meer aan voetballen toe en kregen wij meer ruimte op het veld. We kwamen beter in ons spel en toen kregen wij de overhand in de wedstrijd. Dat resulteerde snel in de 1-1 van mij, daarna werden wij alleen maar sterker. Na de gelijkmaker duurde het iets van vijf minuten voor wij op 1-2 kwamen. Die klap kwam bij de tegenstander hard aan en één minuut voor rust kregen wij een penalty en die wist ik te benutten. Dat was weer een tik voor Hoek en wij gingen tevreden naar de kleedkamer”, aldus Fransberg tegenover Voetbal247.

Hattrick
Hoek wist niet terug te komen naar 2-3, Ajax slaagde er in om verder uit te lopen waardoor de drie punten bijgeschreven konden worden. ,,In de pauze spraken wij af dat we echt moesten voorkomen dat we snel een tweede treffer tegen zouden krijgen. Dan zou Hoek nog meer gaan komen en zou het weer spannend worden. Het plan was om eerst weer tegen te houden en dan de vierde maken. Dat plan kwam ook uit. Hoek drong wel aan, maar kwam niet tot echt grote kansen. Toen werd het 1-4 door Stefan Smal, die overigens een hele goede wedstrijd speelde. Tien minuten voor tijd mocht ik de 1-5 nog maken, mijn derde van de wedstrijd. Het was ook nog eens mijn eerste hattrick. In de laatste tien minuten kregen wij nog twee onnodige treffers tegen. Al met al denk ik dat we heel tevreden mogen zijn als je uit bij Hoek met 3-5 wint. Dat zeker als je dit ziet na een wedstrijd zoals tegen DOVO.”

,,Dit keer lukte het en dat geeft toch aan dat wij als groep wel geleerd hebben van die blamage twee weken geleden”

Daar gaan we weer
Na de grote nederlaag tegen DOVO (11-0) kwam Ajax vroeg in de eerste helft zaterdag ook op achterstand. De vraag aan Fransberg was dan ook of de twijfel toesloeg toen Impens de 1-0 aan liet tekenen voor Hoek.  ,,Ik moet heel eerlijk zeggen dat dacht ik wel even. Daar gaan we weer, wederom een wedstrijd zoals tegen DOVO. Toen was ook echt ieder schot op doel een treffer, nu kregen wij makkelijk een penalty tegen. We komen vaker op achterstand en dat kost dan telkens zoveel energie om dat weer om te buigen. Dit keer lukte het en dat geeft toch aan dat wij als groep wel geleerd hebben van die blamage twee weken geleden.

Duidelijk plan
Het verschil tussen de wedstrijd in Veenendaal en Hoek was enorm groot, Fransberg had naar zijn zeggen wel een idee wat daar de reden voor was. ,,Zaterdag hadden wij echt een heel duidelijk plan. We hebben in het begin veel moeite gehad met een keuze te maken voor het systeem waarin wij zouden gaan spelen. Vorig seizoen speelden wij 5-3-2 en nu met de nieuwe trainer gingen we naar 4-3-3. De discussie was dan ook een beetje met welk systeem wij het beste zouden kunnen spelen. Zaterdag werd de knoop doorgehakt en het zal dan ook gewoon 4-3-3 blijven dit seizoen. Dat proces is nu ingezet en kunnen wij gaan werken aan de automatismen. Zaterdag was denk ik het begin, alle neuzen dezelfde kant op en dan zie je dat ploegen het heel lastig hebben tegen ons.”

Handhaving
De competitie is nog vroeg, maar qua doelstelling blijft Ajax uitermate bescheiden. ,,Vorig jaar toen de competitie door corona gestopt moest worden waren wij achtste. Wij moeten ons nu gewoon eerst richten op handhaving en alles wat beter is dat zou mooi meegenomen zijn. De groep wil natuurlijk ook graag meedoen in de middenmoot en uit de degradatiestrijd blijven. We hebben een betere start dan in de voorgaande jaren en we moeten zien weg te blijven van de degradatieplaatsen.”

Publiek
In Hoek werd vanzelfsprekend ook gespeeld zonder publiek, Fransberg was dat al wel een beetje gewend omdat op het sportpark in Amsterdam al enige tijd geen fans toegelaten mogen worden. ,,Onze thuiswedstrijden worden ook al zonder publiek gespeeld. Ik moet ook eerlijk zijn dat er anders op De Toekomst ook niet heel veel mensen aanwezig zijn. Alleen afgelopen zaterdag was dat wel anders, ik heb al vaker daar gespeeld en daar zijn vaak veel mensen langs de lijn. Dat mis je dan wel, maar als je eenmaal gaat voetballen ben je daar niet mee bezig.”

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..