dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieHattrick Vink is vermoeid De Dijk te machtig

Hattrick Vink is vermoeid De Dijk te machtig

ASV De Dijk won een hoop naamsbekendheid en recette-inkomsten door de bekerwedstrijd tegen Ajax, maar zonder het historische bekerduel tegen de Amsterdammers had het wellicht wel een beter resultaat gehaald tegen TEC: 2-4.

Serik spaart Verhoeven
Met name de eerste helft speelde De Dijk slordig. Al na een minuut mocht het blij zijn dat het met elf man mocht blijven spelen, toen een te korte terugspeelbal van Nick Kuipers Josemar Makiavala vrij voor doelman Jeroen Verhoeven zette. De aanvaller werd gevloerd, waarna scheidsrechter Serik de doelman spaarde met slecht een gele kaart en een strafschop.

Vink slaat toe
Vanaf elf meter faalde Wimilio Vink niet: 0-1. Na een kwartier maakte Vink ook de 0-2, waarmee een zware middag voor De Dijk dreigde. TEC bleef dreigend, onder meer via Robby Holder. Aan de andere kant kreeg Nabil El Gourari twee enorme kansen, maar zijn vizier stond niet op scherp.

Geloof weer terug
Direct na rust bracht De Dijk de spanning weer terug: een vrije bal van Nick Kuipers zette El Gourari alleen voor Sebstiaan van der Sman. Ditmaal bleef ‘Pietje’ wel koel: 1-2. Dat gaf de ploeg van Jochem Twisker plotseling weer volledig geloof. De Dijk zette TEC met de rug tegen de muur en het was wachten op de gelijkmaker. Die viel ook een kwartier voor tijd via een fraai afstandschot van Jack Tuyp.

Beslissing
Juist toen De Dijk leek te gaan voor de volle winst, sloeg TEC opnieuw toe. Wederom was het Vink die allen voor Verhoeven de 2-3 maakte, al claimde De Dijk een overtreding voorafgaand. In blessuretijd maakte Serhat Koc er ook nog 2-4 van.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD