dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde Divisie Hattrick Kees Tol bij Spakenburg tegen ACV, Jong Groningen verslaat Jong...

[SAMENVATTING] Hattrick Kees Tol bij Spakenburg tegen ACV, Jong Groningen verslaat Jong Volendam

Spakenburg gaat met blakend vertrouwen de winterstop. De Blauwen namen dankzij een klinkende 4-0 zege op ACV de koppositie in de Derde Divisie over van Jong Almere City FC.

Spakenburg – ACV 4-0
Voor Spakenburg telde opnieuw maar één ding: winnen. De Blauwen van coach John de Wolf was er veel aan gelegen om met een zege de winterstop in te gaan en zo de druk op koploper Jong Almere City maximaal op te voeren. Het trof daarbij bovendien een tegenstander die niet in grootse vorm stak. ACV verloor haar laatste drie duels, maar verlengde desondanks afgelopen week het contract met trainer Fred de Boer.

Tol op schot
Op de Westmaat kende Spakenburg een sterke start. Kees Tol bracht de formatie van John de Wolf met een fraaie boogbal al vroeg op 1-0. De Blauwen dicteerden het duel en het was dan ook niet meer dan logisch dat het via opnieuw Tol al voor de pauze op 2-0 kwam. De marge had bovendien nog groter kunnen zijn, want Spakenburg kreeg grote kansen op meer treffers.

Hattrick
Die vielen na rust al snel. Phillip Ties maakte na een minuut of tien de 3-0 uit een voorzet van Tom Menting. Het leed voor ACV werd nog erger door opnieuw Tol, die zijn hattrick volmaakte met een schitterende derde treffer. De Volendammer kreeg daarna een publiekswissel, waardoor de vertrekkende Richard van Schooten nog even mocht meedoen voor hij terugkeert in de winterstop naar CSV Apeldoorn. Het bleek echter bij 4-0.

Jong FC Groningen – Jong FC Volendam 2-1
Het duel tussen de beloften van FC Groningen en die van Volendam eindigde in 2-1. Bij rust stond het 0-0. Het treffen was ook belangrijk voor de tweede periode, waarin beide teams twee van de drie gespeelde duels wonnen. Door de zege blijft Jong FC Groningen goede papieren hebben voor de periodetitel.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD