maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieHattrick-held Frank Tervoert: 'Met dank aan mijn medespelers'

Hattrick-held Frank Tervoert: ‘Met dank aan mijn medespelers’

Met vijf doelpunten in het tweeluik tegen Hoek was spits Frank Tervoert van grote waarde voor VVSB. De 29-jarige puntspeler, die aan het einde van het seizoen voorlopig stopt met voetballen, scoorde op de Boekhorst drie van de vier treffers en werd uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. In de nabeschouwing met Voetbal247.nl legt Tervoert uit hoe hij tot deze prestatie kwam. ,,Ik sta nu op de voorgrond dankzij mijn medespelers.”

Tervoert zal zich de afgelopen jaren nergens zo onomstreden hebben gevoeld dan in het afgelopen half jaar bij VVSB. De spits kwam in de winterstop over van Rijnsburgse Boys en werd door trainer Eric Meijers als kapstok en eindstation belangrijk gemaakt in de nieuwe speelwijze. ,,We zijn hard gaan werken aan een andere speelwijze met een duidelijk plan. Daarin ben ik echt het eindstation van de aanval. Dat ik nu zoveel scoor komt aan de ene kant ook op het goede moment, aan de andere kant ook met dank aan mijn medespelers.”

Tegen Hoek leek Tervoert met twee doelpunten de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, maar zag hij de Zeeuwen zelfs nog langszij komen. ,,We vergeten het vogeltje de nek om te draaien,” zegt de spits daarover. ,,Na de 2-0 moet het eigenlijk klaar zijn, maar nu maken we het nog onnodig spannend.” Tervoert kijkt ook in de spiegel als het over die fase in de wedstrijd gaat. ,,Bij die eerste goal laat ik mezelf te makkelijk uitkappen aan de zijkant, waarna de voorzet kan komen,” steekt hij de hand in eigen boezem.

Dankzij een derde doelpunt van de spits en een treffer van Lovette Felicia in de slotseconden liep VVSB uit naar een comfortabele 4-2, maar er lagen na de 3-2 mogelijkheden op meer. Omdat diverse mogelijkheden echter slordig werden uitgespeeld, deden de Noordwijkerhouters, tot irritatie van Tervoert, te weinig met de geboden ruimte. ,,In een wedstrijd kun je nooit tevreden zijn, als we dat soort situaties dom uitspelen, kan ik wel boos worden ja,” vertelt Tervoert, die zijn carrière met twee Bollenstreek-krakers verlengd ziet worden. ,,Dat gaan inderdaad twee mooie wedstrijden worden,” kijkt Tervoert met een glimlach vooruit naar de finale tegen Quick Boys.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD