Volg ons
Nils den Hartog Kozakken Boys Jurien Gaari, Kevin Sterling Koninklijke HFC

Tweede Divisie

Den Hartog: “Geen spijt van verhuur aan Kozakken Boys”

Den Hartog: “Geen spijt van verhuur aan Kozakken Boys”

Kozakken Boysdoelman Nils den Hartog wordt dit seizoen door de Werkendammers gehuurd van RKC Waalwijk. Een stap waar hij bepaald geen spijt van heeft. Het is voor de tweede keer dat Kozakken Boys een speler huurt, eerder was dat het geval met Bryan Jongeneel.

Veel leerzamer

“In de gesloten beloftencompetitie merk je als speler gewoon dat er niets op het spel staat. Daardoor is het veel leerzamer om in de Tweede Divisie ervaring op te doen”, vertelt Den Hartog aan TweedeDivisie.org. “Ik heb dan ook zeker geen spijt van mijn beslissing om uitgeleend te worden aan Kozakken Boys, want ik had bij RKC het gevoel dat de doelman die ze hadden gehaald vrijwel zeker de voorkeur zou gaan krijgen.”

Technisch directeur Kees Spaan vertelde eerder aan TweedeDivisie.org dat het aantrekken van Den Hartog deels uit nood geboren was. Door een blessure van Jesper Hogedoorn moest Kozakken Boys na het sluiten van de transferperiode een keeper zien te vinden. Ze kwamen uit in Waalwijk, waar Den Hartog doordeweeks ook nog bij RKC traint. Ook sprak Spaan zijn verbazing uit dat er niet meer clubs in de Tweede Divisie spelers huren.

Ik speel nu wekelijks

De keeper vindt het zelf een groot succes. Hij zou andere spelers die bij profclubs net buiten de boot vallen om een verhuur aan een Tweede Divisionist te overwegen: “Teamgenoten van RKC die buiten de basis vallen, spelen eens in de vier weken een wedstrijd met het beloftenelftal in hun gesloten beloftencompetitie, terwijl ik wekelijks speel. Zo blijf ik me ontwikkelen.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie