zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieDen Hartog: "Geen spijt van verhuur aan Kozakken Boys"

Den Hartog: “Geen spijt van verhuur aan Kozakken Boys”

Kozakken Boys-doelman Nils den Hartog wordt dit seizoen door de Werkendammers gehuurd van RKC Waalwijk. Een stap waar hij bepaald geen spijt van heeft. Het is voor de tweede keer dat Kozakken Boys een speler huurt, eerder was dat het geval met Bryan Jongeneel.

Veel leerzamer

“In de gesloten beloftencompetitie merk je als speler gewoon dat er niets op het spel staat. Daardoor is het veel leerzamer om in de Tweede Divisie ervaring op te doen”, vertelt Den Hartog aan TweedeDivisie.org. “Ik heb dan ook zeker geen spijt van mijn beslissing om uitgeleend te worden aan Kozakken Boys, want ik had bij RKC het gevoel dat de doelman die ze hadden gehaald vrijwel zeker de voorkeur zou gaan krijgen.”

Technisch directeur Kees Spaan vertelde eerder aan TweedeDivisie.org dat het aantrekken van Den Hartog deels uit nood geboren was. Door een blessure van Jesper Hogedoorn moest Kozakken Boys na het sluiten van de transferperiode een keeper zien te vinden. Ze kwamen uit in Waalwijk, waar Den Hartog doordeweeks ook nog bij RKC traint. Ook sprak Spaan zijn verbazing uit dat er niet meer clubs in de Tweede Divisie spelers huren.

Ik speel nu wekelijks

De keeper vindt het zelf een groot succes. Hij zou andere spelers die bij profclubs net buiten de boot vallen om een verhuur aan een Tweede Divisionist te overwegen: “Teamgenoten van RKC die buiten de basis vallen, spelen eens in de vier weken een wedstrijd met het beloftenelftal in hun gesloten beloftencompetitie, terwijl ik wekelijks speel. Zo blijf ik me ontwikkelen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD