vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagHarry Gommans heeft het prima naar zijn zin bij UNA

Harry Gommans heeft het prima naar zijn zin bij UNA

Er zijn niet echt veel trainers die op 38-jarige leeftijd al kunnen bogen op ruim 3 seizoenen ervaring als trainer in de 3e Divisie; sommigen zijn nog actief voetballer en spelen onopvallend hun partijtje mee op zaterdag of zondag, waarbij de woorden plezier en gezelligheid op de eerste plaats staan.

Er zijn er ook die hun voetbalcarrière in hebben geruild voor het trainersvak. Een van hen is Harrie Gommans, Limburger van geboorte en al sinds 3 seizoenen trainer van 3e divisieclub UNA.

Toen hij zijn voetbalcarrière, na omzwervingen via o.a. Fortuna Sittard, Excelsior, KVC Westerlo, KSV Roeselare, Roda JC, de Graafschap, in 2017 afsloot bij MMC Weert koos hij voor het trainerschap. MMC was zijn eerste club als trainer, gevolgd door het assistent-trainerschap bij EVV Echt.

Vanaf januari 2020 staat Harrie Gommans op eigen benen bij UNA, de club uit het voormalige kerkdorp Zeelst en tegenwoordig behorend bij de Gemeente Veldhoven.

Na afloop van het vriendschappelijke duel in het Zuidhollandse Hoornaar tussen UNA en de zaterdag 3e divisionist Stedoco (afgelopen zaterdag, eindigend in een 2-2 gelijkspel) nam Gommans even rustig de tijd om de afgelopen Coronaperiode te evalueren met Voetbal247.

Is het een opluchting dat de kompetitie weer hervat gaat worden?
Gommans: “ Daar zijn we zeker heel erg blij mee want het begon allemaal wat lang te duren. Wat je als voetballer wilt is het spelen van wedstrijden en niet constant trainen. Het ging de laatste 1,5 jaar met horten en stoten maar nu mogen we weer”.

Ben je blij met de beslissing om de kompetitie helemaal uit te spelen?
“ Ik kan prima leven dat de KNVB besloten heeft niet in poules te gaan spelen maar de huidige kompetitie helemaal uit te spelen. Het zit in mij om voor de prijzen te gaan spelen en wellicht had een indeling in poules wat meer mogelijkheden gegeven maar het is prima zo. We doen lekker mee bovenin en wie weet kunnen we nog voor een verrassing gaan zorgen in de vorm van een periodetitel. Nee, mij hoor je niet klagen”.

Kwam de lockdown je goed uit?
“ Toen de regering besloot tot een lockdown kwam dat ons goed uit. We verkeerden net in een periode dat we veel geblesseerden hadden wat ons een aantal punten gekost heeft. Ook waren wij aan de beurt met de Corona-besmettingen waardoor we in de komende tijd de afgelaste wedstrijden tegen Gemert en EVV in moeten halen. Nu zijn we, behoudens onze doelman Kai Huybers(schouderblessure), weer compleet en kunnen we de kompetitie met frisse moed vervolgen”.

Wat vond je van oefenduel vanmiddag tegen Stedoco?
“ Wisselvallig; ik heb goede en slechte dingen gezien. In het begin waren we heer en meester maar na een kwartier en de openingstreffer van Stedoco gaven we het initiatief uit handen. Kwam ook doordat Stedoco druk zette en wij het middenveld uit handen gaven. In deze fase kon je ook zien dat zij een stapje verder zijn. Mar we hebben nog enkele weken voordat het om “het eggie” gaat”.

Hoe bevalt het bij UNA?
“Het bevalt wederzijds prima hetgeen geresulteerd heeft in het verlengen van mijn contract deze maand. Ik heb een prima groep waarmee het lekker werken is.  Ook een mooi uitgebalanceerde groep”.

Hoe zou je UNA als club omschrijven?
“  UNA is een club waar alles tot in de puntjes geregeld is. Er hang hier een gemoedelijke, familiaire sfeer waardoor het prettig werken is. Hier kun je rustig aan de opbouw werken die op den duur moet gaan resulteren in een promotie naar de 2e Divisie. Dat is geen doelstelling die ik heb meegekregen maar wel een wens van zowel mij als de club. Bij clubs in het Westen ligt er een veel hogere druk op een trainer hetgeen, in mijn optiek, soms ten koste kan gaan van het presteren”.

Herman van Diejen  

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD