zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseAchilles '29Harrie Derks stapt op als voorzitter Achilles '29

Harrie Derks stapt op als voorzitter Achilles ’29

Harrie Derks stapt op als voorzitter van Achilles ’29. Wat de reden is voor het besluit van de clubman, die sinds 1998 preses is van de Groesbeekse club en drijvende kracht achter de promotie naar het profvoetbal, is onbekend.

Tomeloze inzet
Op de website van Achilles ’29 valt slechts te lezen: ,,Achilles’29 is aan Harrie Derks heel veel dank verschuldigd voor zijn tomeloze inzet voor de club. Wij kunnen niet anders dan het besluit van Harrie respecteren. Uiteraard blijft hij wel betrokken bij onze vereniging.”

Financiële problemen
Duidelijk is dat Derks als bestuurder van de ambitieuze club een uiterst roerige periode achter de rug heeft. De club degradeerde afgelopen seizoen uit de Jupiler League en worstelt met serieuze financiële problemen, met naar verluidt een miljoenenschuld. Al slaagde het er afgelopen week wel in om de forse salarisachterstand in te lopen en lijkt de loonbetaling voor de rest van het seizoen gewaarborgd.

Miljoenenlening
De club zou ook nog altijd wachten op een afgesloten miljoenenlening in Brazilië. Derks wilde daarover de afgelopen weken consequent geen toelichting geven of vragen beantwoorden. Achilles ’29 kent naast de financiële zorgen van dit seizoen ook teleurstellende sportieve prestaties. De club hoopte dit jaar mee te doen om het kampioenschap in de Tweede Divisie, bleef daartoe ook zes maal per week overdag trainen om een conditioneel voordeel te hebben ten opzichte van haar concurrenten, maar de realiteit is dat de club een magere tiende plaats bezet.

Opvolging
De club beraadt zich op opvolging van de voorzitter, maar ook over de invulling van andere functies binnen de club. Niet helemaal duidelijk of Derks per direct vertrekt of nog enige tijd aanblijft.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD