maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseAchilles '29Harrie Derks: 'Achilles '29 staat er goed voor'

Harrie Derks: ‘Achilles ’29 staat er goed voor’

Plotseling was de mededeling daar: Harrie Derks stopt na bijna twintig jaar als voorzitter van Achilles ’29. Nog altijd is onduidelijk wat de aanleiding is voor het besluit, al geeft Derks in De Gelderlander wel enige toelichting.

Overwegingen
Zo stelt de scheidend preses tegenover de regionale krant: ,,De laatste jaren heb ik er wel vaker over nagedacht. Wat wil ik zelf nog? Waarmee kan ik de club dienen? Voor mij is het belangrijkste: kan ik er nog met volle energie voor gaan? Daarin heb ik mijn overwegingen gemaakt.”

Club blijft bestaan
Opvallend is de visie van Derks op hoe hij de club achterlaat: ,,De club staat er goed voor. Er is voldoende basis om verder te gaan”, stelt hij, ondanks het feit dat de Groesbeekse club een schuldenlast van circa 3,6 miljoen euro met zich mee zeult. ,,Er zijn flinke uitdagingen, er zal hard gewerkt moeten worden, maar dat was niet anders geweest met Harrie Derks als voorzitter. De club blijft zeker bestaan.”

Familieclub
Derks stelt niet per direct al zijn taken neer te leggen, maar zal ‘geen nieuwe dossiers’ mee oppakken. Zijn broer Frans Derks blijft vooralsnog wel aan als assistent-trainer en technisch manager van de club. Elrie Bakker-Derks, zus van de vertrekkend voorzitter, is nu nog de enige overgebleven bestuurder.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD