zaterdag, 2 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieHarkemase verliest Friese derby van ONS, maar bindt zestal (+samenvatting)

Harkemase verliest Friese derby van ONS, maar bindt zestal (+samenvatting)

De Friese derby is een prooi geworden voor ONS Sneek: 3-2. De ploeg van coach Chris de Wagt greep drie keer een voorsprong.

Overwicht
Het was Harkema, beduidend hoger geklasseerd op de ranglijst in de Derde Divisie, dat in de beginfase een overwicht had. Ondanks mogelijkheden voor Jan Hooiveld, Yannick Kaluzi en Henny Bouius was het ONS dat toesloeg via Curty Gonzalez. Al snel maakte Harkema echter gelijk via Bouius.

Beslissing
Gonzalez maakte kort na rust ook de 1-2. Vanuit een strafschop maakte Jesse Renken er 2-2 van. Een kwartier voor het einde besliste Klaas de Vries het duel: 2-3.

Verlengers
Lichtpuntje voor de Harekieten was het bekendmaken van liefst zes spelers die hun contract verlengden. Bart de Groot, Jens Jurn Streutker, Berwout Beimers, Pier Veldman, Dennis van Duinen en Kellian van der Kaap zijn ook volgend seizoen actief op de Bosk. Erick Jansema en Jesse Renken hebben een doorlopend contract, waardoor het geraamte van de selectie voor volgend seizoen nu acht spelers telt.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD