vrijdag, 23 februari 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieVERSLAG | Harkemase Boys wint nipt van promovendus SJC

VERSLAG | Harkemase Boys wint nipt van promovendus SJC

Harkemase Boys heeft vanmiddag hun eerste competitieduel in de Derde Divisie met 3-2 gewonnen van SJC. Beide ploegen kwamen doordeweeks nog uit in de TOTO KNVB Beker, maar desondanks was het een aantrekkelijke wedstrijd. Henny Bouius werd de matchwinner. 

Enkele wijzigingen bij de beide teams

Ondanks dat Harkemase Boys-trainer Tieme Klompe eigenlijk geen reden tot wijzigen had na de 1-6 overwinning van Harkemase Boys afgelopen woensdag in de TOTO KNVB-beker tegen Achilles’29 toch één wijziging bij de Harekieten: Voorin speelde Pier Veldman in de plaats van de niet fitte Jari Slort. Zijn collega Sjaak Polak had wel een redelijk gewijzigde opstelling in petto. Trecy Kapata, Abbas al Taminy en Dario Lovvechio mochten in de basis beginnen ten faveure van Juriaan van Duyn, Hakan Bayram en de afwezige Bas Beijersbergen.

Aftastende openingsfase

In het eerste kwartier waren beide ploegen nog erg voorzichting. Het was wel promovendus SJC dat de eerste twee kansjes van de wedstrijd creëerde, echter zullen deze doelpogingen Harkemase Boys-goalie Jansema ongetwijfeld niet aan het schrikken hebben gebracht. In de twintigste minuut kwam Harkemase Boys pas voor het eerst in de buurt van het SJC-doel. Bouius en Robert Stelpstra wisten een voorzet van Pier Veldman niet te verlengen.

In de loop van de eerste helft doelpunten

Even later was het wel raak voor Harkemase Boys. Door een fout in de SJC-verdediging kon Berwout Beimers in balbezit komen, hij gaf de bal voor en Johnny de Vries wist de bal in het lege doel te schuiven (1-0). Wat zette SJC hier tegenover? Niet veel, enkel een matige kopbal van Rick van Dijk. Na een minuut of 25 al een vroege wissel bij Harkemase Boys. Joep Jansman verving de geblesseerd geraakte verdediger Jens Jurn Streutker. De gelijkmaker van SJC kwam een beetje uit de lucht vallen. Na een dik halfuur gaf Mike van Toor een lange bal richting de zestien van Harkemase Boys, Tom Duindam wist tussen twee verdedigers van Harkema de bal aan te nemen en knap raak te schieten (1-1). Lang konden de Noordwijkers echter niet genieten van deze voorsprong. Veldman werd in het strafschopgebied gevloerd en scheidsrechter Gansner kon niet veel anders dan naar de stip wijzen. De vaste strafschopnemer van Harkemase Boys, Jesse Renken, schoot onberispelijk raak (2-1). Een paar minuten voor rust werd SJC weer gevaarlijk via Dario Lovvechio, die op de lat schoot. Op slag van rust dook Veldman nog een keer op voor de SJC-goal, maar hij schoot in het zijnet.

Wie trekt er aan het langste eind?

Het eerste schot op doel in de tweede helft kwam op naam van De Vries, zijn schot in de korte hoek was echter een prooi voor de keeper van SJC, Roy Haasnoot. Aan de andere kant een grote mogelijkheid voor Van Dijk, zijn schot belandde op de paal. Vlak hierna kwam Harkemase Boys op een 3-1 voorsprong. De mee opgekomen Renken gaf de bal voor op Stelpstra, waarna Bouius de bal kreeg en raak mikte. Harkema bleef gevaarlijk. Eerst was het Veldman met een lobballetje die door niemand binnengekopt kon worden, waarna een schot vanuit de tweede lijn van Bouius gepareerd werd door Haasnoot. SJC kwam halverwege de tweede helft weer terug in de wedstrijd, dit door een nog aangeraakte pegel van Melvin van Stijn (3-2). Hierna waren er over en weer nog wel een aantal kleine kansjes, maar gescoord werd er niet meer. SJC eindigde de wedstrijd overigens niet met elf man, aanvoerder Jordy Groot kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart vanwege een onbesuisde tackle van achteren.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD