Volg ons

Derde Divisie

Harkemase Boys versterkt zich met PEC Zwolle-verdediger Mark Bruintjes

Harkemase Boys versterkt zich met PEC Zwolle-verdediger Mark Bruintjes

Harkemase Boys heeft zich versterkt met Mark Bruintjes, die overkomt van PEC Zwolle. De Harkiten waren op zoek naar defensieve versterking na het vertrek van Kellian van der Kaap en Bart de Groot.

,,We zijn er blij mee dat Mark heeft gekozen voor Harkemase Boys”, zegt Hans Kuik van de technische commissie op de clubsite. ,,Toen Bart de Groot laat in het seizoen besloot om te stoppen, was de keuze in centrale verdedigers niet meer heel groot. Juist daarom zijn we zo tevreden met de komst van Mark, want we denken met hem een waardig vervanger binnen te hebben.” Bruintjes doorliep vrijwel de volledige jeugdopleiding van PEC Zwolle.

,,Helaas komt er een einde aan mijn verblijf bij PEC Zwolle”, zegt Bruintjes. ,,Ik heb enorm veel geleerd bij deze club. Bovendien heb ik in februari 2016 mijn debuut gemaakt in het eerste elftal, thuis tegen Feyenoord. Dat was mijn hoogtepunt als Zwolle-speler. Ook daarna heb ik nog regelmatig mijn minuten gemaakt in de Eredivisie, maar nu is het tijd om maatschappelijk verder te kijken en een studie op te pakken. Dat ik dat kan combineren met voetballen bij Harkemase Boys is natuurlijk ideaal.”

Bruintjes kon rekenen op meer interesse: ,,Ik heb ook gesprekken gehad met clubs uit de Tweede Divisie en ook dat was concreet, maar bij Harkemase Boys kreeg ik het beste gevoel. De club toonde niet alleen interesse in mij als speler, maar ook op sociaal vlak denken ze mee. Daarom is het gevoel bij deze club heel goed.”

Discussieer mee!

Meer over Derde Divisie