dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagHarkemase Boys raakt aanvaller kwijt aan AZ

Harkemase Boys raakt aanvaller kwijt aan AZ

Matthijs Hardijk heeft dit seizoen bij Harkemase Boys zoveel indruk gemaakt dat hij een nieuwe kans krijgt in het betaalde voetbal. De voormalig speler van FC Groningen heeft een contract getekend bij AZ, waar hij na de zomer vermoedelijk eerst zijn minuten zal gaan maken bij huidige Tweede Divisie-kampioen Jong AZ.

Sterk debuutjaar

De pas negentienjarige Hardijk speelde in de jeugd van FC Groningen, maar kwam niet in aanmerking voor een contract. Hij maakte afgelopen zomer dan ook de overstap van de A1 van de profclub naar Harkemase Boys. In de Derde Divisie Zaterdag speelde hij al 28 wedstrijden, scoorde zes keer en gaf vijf keer een assist. Zijn prestaties zorgden ervoor dat hij bij veel clubs op de radar kwam en AZ nodigde hem uit voor een proeftraining. Dat rolde uiteindelijk richting een contract.

Leerzaam jaar

Zo raakt de winnaar van de tweede periode een belangrijke schakel kwijt, maar wel met een mooie stap naar het betaalde voetbal. Hardijk: “Het is een leerzaam jaar voor mij geweest. De trainer heeft me veel vertrouwen gegeven en ik ben blij dat ik dat heb kunnen uitbetalen. Ik wil iedereen bedanken voor het mooie jaar en ik beveel Harkemase Boys zeker aan voor jonge, ambitieuze spelers.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD