Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

Harkemase Boys raakt aanvaller kwijt aan AZ

Harkemase Boys raakt aanvaller kwijt aan AZ

Matthijs Hardijk heeft dit seizoen bij Harkemase Boys zoveel indruk gemaakt dat hij een nieuwe kans krijgt in het betaalde voetbal. De voormalig speler van FC Groningen heeft een contract getekend bij AZ, waar hij na de zomer vermoedelijk eerst zijn minuten zal gaan maken bij huidige Tweede Divisie-kampioen Jong AZ.

Sterk debuutjaar

De pas negentienjarige Hardijk speelde in de jeugd van FC Groningen, maar kwam niet in aanmerking voor een contract. Hij maakte afgelopen zomer dan ook de overstap van de A1 van de profclub naar Harkemase Boys. In de Derde Divisie Zaterdag speelde hij al 28 wedstrijden, scoorde zes keer en gaf vijf keer een assist. Zijn prestaties zorgden ervoor dat hij bij veel clubs op de radar kwam en AZ nodigde hem uit voor een proeftraining. Dat rolde uiteindelijk richting een contract.

Leerzaam jaar

Zo raakt de winnaar van de tweede periode een belangrijke schakel kwijt, maar wel met een mooie stap naar het betaalde voetbal. Hardijk: “Het is een leerzaam jaar voor mij geweest. De trainer heeft me veel vertrouwen gegeven en ik ben blij dat ik dat heb kunnen uitbetalen. Ik wil iedereen bedanken voor het mooie jaar en ik beveel Harkemase Boys zeker aan voor jonge, ambitieuze spelers.”

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag