vrijdag, januari 21, 2022
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVERSLAG | Harkemase Boys strijdend ten onder tegen RKC Waalwijk

VERSLAG | Harkemase Boys strijdend ten onder tegen RKC Waalwijk

Derdedivisionist Harkemase Boys heeft het RKC Waalwijk een flinke tijd lastig weten te maken in het onderlinge bekerduel van woensdagavond. Tot kort voor rust wist het de brilstand zelfs vast te houden. Uiteindelijk gingen de Waalwijkers met een 5-0 zege de bus in op weg naar huis.

Binnen een minuut een kans
Aan lef ontbrak het niet bij de Harrekieten. Binnen een minuut had het team zich naar het Waalwijker doel gevoetbald voor het eerste kansje. Toch was het daarna in feite nog slechts RKC dat aan een treffer mocht denken, Harkemase Boys kwam nauwelijks meer tot iets dat leek op gevaar stichten. Maar achterin gaf het aanvankelijk ook geen krimp. Kopballen van Stokkers en Oukili gingen net over en een slim genomen lage corner leverde een heuse scrimmage voor het doel van Erick Jansema op. Maar nog steeds niet de 0-1. Ook niet toen de bal na een half uurtje wel achter Jansema lag. Buitenspel en dus nog steeds geen goal.

Kort voor rust toch goals
Toen de thuisclub al ging denken dat het warempel de rust met die 0-0 stand ging halen sloeg RKC alsnog toe. Eerst nam Yassin Oukili een afvallende bal direct op de slof en even later kopte Finn Stokkers een voorzet van links feilloos achter Jansema. Een desillusie zo kort voor rust voor de thuisclub.

RKC beslist na een uur
De vraag was of Harkemase Boys zich wellicht toch nog terug in de wedstrijd zou kunnen spelen. Ondanks dat er enkele verse krachten waren ingebracht door coach Jan Piet Bosma lukte dat niet. Sterker, het was de fase waarin RKC de wedstrijd op slot gooide. Mulder en twee maal Daneels misten nog, maar toen Iloba Achuna ter hoogte van de middenlijn de mist in ging wist Stokkers wel raad met de geboden ruimte: 0-3.

Geen eretreffer
Heel even konden de Harrekieten nog ruiken aan een eretreffer. Achterin bij RKC was wat miscommunicatie en Berwout Beimers ging vol met een sliding voor zijn kans. De bal huppelde helaas in het zijnet. In de slotminuten liep RKC alsnog naar een riante 0-5 score. Een aanval uit het boekje over rechts stelde de opgekomen verdediger Thierry Lutonda in staat de 0-4 binnen te schieten en meteen daar achteraan gaf Jari Slort met een foute bal naar achteren ook Said Bakkari nog een cadeautje: 0-5.

Krachtsverschil te groot
Natuurlijk hoopt elke amateurclub op een stunt tegen een profclub. Maar dat zat er deze avond in Harkema gewoon niet in. RKC speelde goed en geconcentreerd en op de ruime zege van de eredivisionist viel dan ook weinig af te dingen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS