Volg ons

Derde Divisie

Harkema-doelman Jansema na vuurwerkbom: ‘Ik schrok me de pleuris’

Harkema-doelman Jansema na vuurwerkbom: ‘Ik schrok me de pleuris’

Het bekerduel tussen Harkemase Boys en FC Groningen werd woensdagavond ontsierd door een vuurwerkincident, waarbij fans van de eredivisionist een vuurwerkbom naar Harkemase Boysdoelman Erick Jansema gooiden.

Tegenover RTV OOG blikt de doelman terug op het voorval: ,,Ik schrok me echt de pleuris. Het begon al na 5 of 10 minuten met die fakkels. Ik zag groene rook en zag dat het supporters van Groningen waren. Ik hoorde dat ze met een man of 20 hier binnengestormd waren om hier de boel te komen verzieken. Dat ze dan zo’n bom op het veld gooien… schiet mij maar lek, ik kan er met m’n hoofd niet bij. Voor jongens uit ons team is dit de wedstrijd van het seizoen, misschien wel de wedstrijd van hun voetbalcarrière, ik kom zelf uit Delfszijl. En als er dan supporters van die club zijn die dat proberen te verzieken: ga dan lekker op woensdagavond thuiszitten bij je vriendin of naar de dierentuin, maar kom niet hier de boel verzieken.”

Overwogen om niet meer het veld op te willen, heeft hij niet: ,,Dit was ook voor mij de wedstrijd van m’n amateurcarrière. Ik heb dit nog nooit eerder meegemaakt. Er staat hier 4500 man langs de kant, je wil gewoon een goede wedstrijd spelen. Het stond 0-0, we deden prima mee en we hadden perspectief genoeg.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie