dinsdag, 5 maart 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieHarekiet Jesse Renken: 'Hopen op een mooi bekeravontuur'

Harekiet Jesse Renken: ‘Hopen op een mooi bekeravontuur’

Harkemase Boys kende een mooi debuutjaar in de Derde Divisie. Het liep zo goed bij de Friezen dat het via een periodetitel in de halve finale Tweede Divisionist UNA uitschakelde en later in de finale net tekort kwam tegen FC Lisse. Deze zomer zijn er veel ervaren mannen vertrokken op Sportpark de Bosk. Veel nieuwe jongens kwamen en zullen moeten opstaan om hetzelfde resultaat neer te kunnen zetten als het vorige seizoen. Voetbal247.nl sprak met Jesse Renken, die aan zijn vierde seizoen gaat beginnen bij de Harekieten.

Bekroning
Renken zette zijn eerste stapjes op het voetbalveld bij ASVB en al snel pikte FC Groningen hem op. Via SC Veendam en Be Quick 1887 kwam hij in Harkema terecht. Vorig seizoen had de club niet de doelstelling om zover in de competitie mee te doen om promotie. Het verraste de ploeg van trainer Henk Herder. ,,In een debuutjaar in een nieuwe competitie stel je als team vaak niet de doelstelling om periodekampioen te worden. Na de slechte start had niemand dit ook meer verwacht. Op bepaald moment gaat dit toch leven in de groep en dan wordt het ook bespreekbaar. Toen is er ook duidelijk uitgesproken dat het zeker een haalbaar doel was. Dat we het uiteindelijk gered hebben is een mooi compliment voor iedereen. De vier play-off wedstrijden die daarop volgenden beleefden we als bekroning op een prima seizoen. In deze wedstrijden hadden we verder niks te verliezen, het was al een stunt dat wij er stonden. Dat je in de eerste ronde UNA uitschakelt was fantastisch. Sportief gezien gingen we daarna zeker voor de promotie, dat we het uiteindelijk net aflegden tegen Lisse is dan ook geen schande. Lisse draaide het hele jaar bovenin mee en verdiende het dan ook zeker.”

Gunstige bekerloting
Mede door het vertrek van onder andere Oebele Schokker en een aantal andere jongens gaat Harkemase Boys met een danig vernieuwd team het nieuwe seizoen in de Derde Divisie zaterdag in. Daardoor is het moeilijk om een doelstelling in te schatten voor een van de twee Friese clubs in de competitie. Renken hoopt op een lang avontuur in de KNVB beker toernooi. ,,Doelstellingen formuleren zo vroeg in het seizoen is altijd erg moeilijk. Het voorgaande seizoen is naar mijn mening geen graadmeter voor de verwachtingen van aankomend jaar. Er zijn veel spelers die al jaren actief waren binnen de club vertrokken. Hier staat de komst van veel jonge nieuwe spelers tegenover. We beschikken over veel voetballend vermogen maar hebben qua ervaring wat ingeleverd. Aankomend seizoen zullen we hopelijk goed kunnen meedraaien in de vaak brede middenmoot. Daarnaast hebben we een redelijke gunstige loting voor de KNVB-beker. Hopelijk kunnen we de derde ronde bereiken en wie weet welke mooie wedstrijd er dan uit de koker komt.”

Beloftenteams
Deze zomer is er veel ophef geweest rondom de competitie opzet in de Derde Divisie. Voornamelijk over de beloftenteams blijft er veel discussie. De 24-jarige verdediger maakt zich er niet druk om en ziet wel waar het toe leidt: ,,Persoonlijk denk ik dat je het alleen maar kunt laten gebeuren, natuurlijk volg je het nieuws maar je erom druk maken heeft naar mijn idee niet zoveel zin. Op sportief gebied is het spelen tegen vaardige profvoetballers een mooie uitdaging. Maar als voetballiefhebber op dit amateurniveau speel je liever voor een paar duizend man publiek met een mooie sfeer, het is jammer dat deze sfeer vaak ontbreekt bij dit soort wedstrijden. Qua randzaken heeft het ook nog de nodige voeten in de aarde voor de clubs. Hier hebben wij als spelers echter niet direct iets mee te maken.”

Titelfavorieten
Voor Harkemase Boys is het moeilijk om een doelstelling uit te spreken. Jesse Renken vind het ook lastig om een gedoodverfde titelkandidaat er uit te halen. Toch heeft hij wel een aantal clubs op zijn lijstje staan waarvan hij denkt dat die ploegen weleens met de schaal in handen kunnen staan. ,,Zoals ik het nu kan beoordelen is er op dit moment geen grote favoriet voor de titel. Ontzettend veel ploegen zijn aan elkaar gewaagd en kunnen van elkaar winnen en verliezen. Ik verwacht dan ook dat er een brede middenmoot zal zijn waarbij de ranglijst er elke week weer anders uit kan zien. Ik verwacht dat grote clubs zoals Quick Boys en Spakenburg graag om de titel willen spelen. Het afgelopen jaar heeft Scheveningen ook lang meegedraaid in de top 3. Het zou goed kunnen dat zij dit, dit jaar weer voor elkaar krijgen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD