vrijdag, 1 december 2023
Voetbal247.nlUitgelicht'Harde lockdown tot 19 januari, gesplitst competitieplan lijkt onhaalbaar'

‘Harde lockdown tot 19 januari, gesplitst competitieplan lijkt onhaalbaar’

Premier Mark Rutte gaat vanavond tijdens een toespraak vanuit het Torentje volgens de NOS aankondigen dat Nederland tot en met 19 januari in een ‘harde lockdown’ gaat. Dat betekent hoe dan ook dat er voor die datum niet getraind kan worden en de herstart van het amateurvoetbalseizoen vermoedelijk niet voor begin maart mogelijk is.

1 maart
Uitgaande van het meest positieve scenario waarbij de harde lockdown zou zorgen dat op 19 januari het aantal besmettingen en IC-opnames flink zijn gedaald, zou er vanaf dan mogelijk weer in groepsverband getraind mogen worden. Gezien de lange onderbreking is een voorbereidingsperiode van gauw 6 weken noodzakelijk, waardoor de competitie op z’n vroegst op 1 maart zou kunnen starten.

Optie 4
Indien het positiefste scenario geen werkelijkheid wordt, dan is alleen de eerder besproken ‘Optie 4’ nog mogelijk: enkel het uitspelen van de eerste seizoenshelft met behoud van de reeds gespeelde resultaten, al dan niet met promotie- degradatiewedstrijden. Het is inmiddels ook goed denkbaar dat er in de tweede seizoenshelft überhaupt niet meer gevoetbald zal worden. Dat zou betekenen dat alle spelers hun reeds hun vertrek of afscheid hebben aangekondigd bij hun huidige club, tevens hun laatste wedstrijd al gespeeld hebben.

1 januari 2021
De KNVB beloofde eerder uiterlijk op 1 januari 2021 met verder invulling van de tweede seizoenshelft te komen, al is het niet uitgesloten dat de harde lockdown die prognose noodgedwongen verandert.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD