Volg ons

Eerste Divisie

Harde deadline voor afronding competities: 30 juni

Harde deadline voor afronding competities: 30 juni

Het uitstel van het huidige seizoen heeft een harde deadline. Op 30 juni moeten de clubcompetities zijn afgerond. Dat heeft de UEFA bekend gemaakt.

Oorzaak voor die deadline is het feit dat op 30 juni veel contracten van spelers en trainers aflopen. Indien later nog gespeeld zou worden in het kader van het huidige seizoen, dan komen gemaakte afspraken en overeenkomsten met betrekking tot transfers en overschrijvingen in de knoop en dat is voor de Europese voetbalbond geen optie.

De KNVB kondigt aan binnenkort meerdere scenario’s te presenteren over het restant van het seizoen. Dat laat nog even op zich wachten, omdat vooralsnog moeilijk in te schatten is wanneer de bal weer kan gaan rollen naar de onderbreking door het corona-virus. De bekerfinale wordt in ieder geval uitgesteld naar medio juni. Het EK werd dinsdag door de UEFA verplaatst naar de zomer van 2021.

Eerder werd al bekend gemaakt dat de competitie in ieder geval tot 6 april stil ligt. Bovendien stelde de KNVB dat er alvorens weer in competitieverband gevoetbald gaat worden, er eerst een soort voorbereidingsperiode wordt ingelast omdat spelers wekenlang niet collectief hebben getraind.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie