vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieHans Kraay jr. ziet grote verschillen tussen amateurs en beloften

Hans Kraay jr. ziet grote verschillen tussen amateurs en beloften

Ook Hans Kraay junior heeft zich gemengd in de discussie over de beloftenploegen in de Tweede Divisie. Volgens de oefenmeester van FC Lienden zijn Jong AZ, Jong Vitesse en Jong Sparta veel sterker. Hij was liever de competitie in gegaan zonder die teams.

Kraay jr. slaat beloftenteams veel hoger aan

Uit de prognoses van journalisten blijkt dat zij het moeilijk in te schatten vinden waar de beloftenteams komend seizoen gaan eindigen. Volgens Kraay jr. zullen de meeste beloftenteams tot de sterkste ploegen van de Tweede Divisie horen. “De beloftenteams zijn de favorieten voor de titel. Wat Jong FC Twente betreft is het misschien even afwachten, maar Jong AZ, Jong Vitesse en Jong Sparta zijn zeker kampioenskandidaten”, vertelde de coach tegenover Voetbal International. “En dat zeg ik absoluut niet om in een underdogrol te kruipen, want aan dat trainersgelul doe ik niet mee.”

Volgens Kraay jr. zit het grootste verschil in de fitheid van de spelers. Dat merkte hij tijdens oefenwedstrijden van FC Lienden tegen teams als Jong Willem II en Jong RKC. Het tempo lag volgens Kraay in die wedstrijden veel hoger, omdat de tegenstanders fitter waren. Daarom gaan de beloften in de Tweede Divisie bovenin meedraaien, denkt de Utrechter. “Die ploegen hebben wel heel fitte spelers, hoor. Die trainen zes keer per week, zijn van jongs af aan bezig prof te worden. Bij Lienden staat er nog weleens een speler op een steiger, voetballers van Jong AZ vind je daar niet.”

‘Negen zaterdagclubs en negen zondagclubs tien keer leuker’

Er is vanuit de clubs en fans een behoorlijke weerstand tegen de komst van de Jong-ploegen. Er wordt gevreesd voor een lage opkomst van supporters. Wat Kraay betreft had de KNVB voor een andere opzet gekozen. “Ik had het tien keer leuker gevonden als de beste negen zaterdagclubs en de beste negen zondagclubs samen in een competitie zouden zitten. Dan krijg je een open en eerlijke competitie, dat had iedereen geweldig gevonden. Ik voorspel dat er over vijf, zes jaar veel beloftenteams in de Jupiler League spelen. Dat is natuurlijk ook weer niet goed, want die ploegen mogen niet promoveren”, besluit hij in gesprek met VI.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD