woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieHans Kraaij jr: "Voetbalpiramide is mislukt"

Hans Kraaij jr: “Voetbalpiramide is mislukt”

Met een grijns van oor tot oor nam Hans Kraaij jr de felicitaties voor zijn ploeg in ontvangst na de 1-3 zege op AFC: “Jack van Gelder kwam net naar me toe: ‘Je hebt de wedstrijd in de rust gewonnen door offensief te wisselen. Dat vond ik een mooi compliment”, glunderde de markante oefenmeester tegenover TweedeDivisie.org.

Dikverdiend

“Los daarvan is dit een dik verdiende overwinning. Vorige week tegen Jong Sparta speelden we ook al erg goed”, vervolgt Kraaij jr. Met de overwinning zet FC Lienden een goede stap naar lijfsbehoud, al zijn de verschillen onderin nog altijd klein. Bovenin is dat wel anders.

Overval veilig behalve bij ons

De Lienden-coach toont zich dan ook kritisch op de voetbalpiramide: “Die is in mijn ogen in zijn huidige vorm gewoon mislukt. Jong AZ staat met 44 punten bovenaan, dan volgen er een ploeg of vier die nergens meer voor spelen en zijn er vervolgens nog ruim tien teams die nog vechten tegen degradatie. En dat omdat er uit de Jupiler League maar één ploeg kan degraderen, terwijl dat er in de Tweede Divisie vier zijn. In elk land ben je met 31 punten uit 23 duels veilig, behalve bij ons.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD