Volg ons
Hans Kraay jr FC Lienden

Tweede Divisie

Hans Kraaij jr: “Voetbalpiramide is mislukt”

Hans Kraaij jr: “Voetbalpiramide is mislukt”

Met een grijns van oor tot oor nam Hans Kraaij jr de felicitaties voor zijn ploeg in ontvangst na de 1-3 zege op AFC: “Jack van Gelder kwam net naar me toe: ‘Je hebt de wedstrijd in de rust gewonnen door offensief te wisselen. Dat vond ik een mooi compliment”, glunderde de markante oefenmeester tegenover TweedeDivisie.org.

Dikverdiend

“Los daarvan is dit een dik verdiende overwinning. Vorige week tegen Jong Sparta speelden we ook al erg goed”, vervolgt Kraaij jr. Met de overwinning zet FC Lienden een goede stap naar lijfsbehoud, al zijn de verschillen onderin nog altijd klein. Bovenin is dat wel anders.

Overval veilig behalve bij ons

De Lienden-coach toont zich dan ook kritisch op de voetbalpiramide: “Die is in mijn ogen in zijn huidige vorm gewoon mislukt. Jong AZ staat met 44 punten bovenaan, dan volgen er een ploeg of vier die nergens meer voor spelen en zijn er vervolgens nog ruim tien teams die nog vechten tegen degradatie. En dat omdat er uit de Jupiler League maar één ploeg kan degraderen, terwijl dat er in de Tweede Divisie vier zijn. In elk land ben je met 31 punten uit 23 duels veilig, behalve bij ons.”

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie