woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlEredivisieClubsHalve finale beker Go Ahead Eagles- PSV binnen vier minuten uitverkocht

Halve finale beker Go Ahead Eagles- PSV binnen vier minuten uitverkocht

Nu Go Ahead Eagles in een winnende flow zit, nadat ze de koploper Ajax hebben weten te verslaan, gaan de Deventenaren met veel zelfvertrouwen de halve finale voor de KNVB-beker in. Woensdag a.s. wordt er met PSV uitgevochten wie de finale mag spelen.

Er wordt in de Adelaarshorst gespeeld en als je op de statistieken vertrouwt dan lijkt de voorspelling dat de Eindhovenaren aan het langste eind zullen trekken. In elf duels met Go Ahead in Deventer won PSV 10 maal. Om de laatste overwinning terug te halen moet er diep gegraven worden, deze vond namelijk plaats in 1983.

Van alle 23 wedstrijden tussen de clubs was dit overigens de enige overwinning van de thuisspelende ploeg. De vorige keer dat beide clubs het moesten uitvechten in de beker was tevens de eerste ontmoeting, dit was in 2007. En PSV was met 3-2 te sterk.

Staat van dienst

Dat neemt niet weg dat Go Ahead een goede staat van dienst heeft in de beker. Bovendien zijn ze in staat om topclubs te verslaan, zo moest Feyenoord er in 2011 en 2014 aan geloven. De sterke reeks van deze beker editie waar ze in 4 wedstrijden geen tegendoelpunt hoefden te incasseren spreekt wat dat betreft boekdelen. Ajax wist in 1956 de finale te halen zonder tegendoelpunt, iets dat alleen NEC in het seizoen 1972/1973 en Roda JC in 1999/2000 wisten te evenaren.

Het is sinds 1956 de vijfde keer dat de Deventenaren de halve finale hebben weten te behalen. De laatste keer was in 2009/2010 toen tegen Ajax moest worden aangetreden. Toen werd er met 0-6 verloren.

De grote favoriet voor de finale is PSV. De Eindhovenaren winnen meestal en het is 47 jaar geleden dat ze niet wisten te scoren in de Adelaarshorst.

Statistieken zeggen echter niet alles. Zo is het nog onbekend of sterkhouder Gakpo van PSV inzetbaar is. Het publiek zal in ieder geval aanwezig zijn om de thuisploeg te steunen. Binnen een tijdsbestek van 4 minuten waren de kaarten al uitverkocht. De overwinning op Ajax smaakt naar meer.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]