Volg ons

Derde Divisie Zondag

Haggerty verlaat OFC al na twee maanden, FC Oss nieuwe club

Haggerty verlaat OFC al na twee maanden, FC Oss nieuwe club

OFC heeft weinig plezier beleefd aan Björn Haggerty. De keeper werd in juni vastgelegd door de club uit de Derde Divisie, maar nog voor de competitie goed en wel was begonnen was Haggerty alweer vertrokken uit Oostzaan. FC Oss klopte aan bij de sluitpost, waardoor het vertrek bij OFC al snel een feit was.

Haggerty hoefde niet lang na te denken

Op het moment dat Haggerty voor OFC koos deed hij dat met het idee in zijn achterhoofd om terug te keren naar het betaald voetbal. De doelman was immers overgekomen van FC Dordrecht. Die terugkeer kwam een stuk sneller dan verwacht. “Twee weken geleden kreeg ik via mijn zaakwaarnemer te horen dat FC Oss interesse in mij had. Het is altijd mijn ambitie geweest om betaald voetbal te spelen dus ik hoefde niet lang na te denken. Ik heb gelijk OFC op de hoogte gebracht en een week later was alles rond”, aldus Haggerty in gesprek met Het Amsterdamsche Voetbal.

OFC reageert positief op snel vertrek

Zodoende speelde Haggerty geen enkele competitiewedstrijd voor OFC. De club heeft na het vertrek van de achttienjarige goalie nog twee keepers over in het eerste elftal. Danny Been stond afgelopen weekend tegen Westlandia (2-1-winst) onder de lat. De ervaren Atam Koroglu lijkt daarmee voorlopig de rol van reservekeeper te hebben. OFC maakte er geen groot punt van toen Haggerty zijn vertrek aankondigde. “De trainer (Imdat Ilguy red.) reageerde positief. Hij gunde mij deze kans. Ik heb het goed naar mijn zin gehad bij OFC. De relatie tussen mij en mijn collega keepers was ook prima. Deze kans wilde ik echter niet laten lopen.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zondag