Volg ons

Tweede Divisie

Hachelijke zege GVVV op Jong Almere, HHC verslaat Excelsior Maassluis

Hachelijke zege GVVV op Jong Almere, HHC verslaat Excelsior Maassluis

GVVV heeft eindelijk haar eerste zege binnen, maar zorgeloos kwam die niet tot stand. Jong Almere City werd met 4-2 verslagen. HHC boekte haar tweede zege op rij door Excelsior Maassluis met 2-0 te verslaan.

HHC Hardenberg begon stroef aan het seizoen maar lijkt inmiddels op het juiste spoor. Na vorige week de eerste driepunter bij VVSB te hebben behaald, werd op de eigen Boshoek Excelsior Maassluis verslagen. Rob van der Leij zette HHC al vroeg op voorsprong, waar Excelsior even daarvoor de leiding had kunnen pakken. De Tricolores kregen ook na de treffer aardige kansen. Na de pauze leek HHC na een uur het duel te gaan beslissen, maar Shkodran Metaj schoot een strafschop op de paal. Tien minuten voor tijd maakte Van der Leij aan alle spanning een einde door de 2-0 te maken.

GVVV heeft een zeer moeizaam trackrecord tegen beloftenteams, maar leek op Panhuis daarmee overtuigend te breken. Na een gelijkopgaande beginfase, nam GVVV in kort tijdbestek via Martin van Eck en Jeremy de Graaf afstand van de Almeerse beloften. Toen De Graaf vlak voor rust ook nog de 3-0 scoorde, leek alle spanning verdwenen. Jong Almere City hield geloof en kwam via Radinio Balker na een klein uur spelen op 3-1. Het werd pas echt spannend toen Anwar Bensabouh kort daarna ook de 3-2 scoorde. De Almeerders kregen kansen op de gelijkmaker, maar het was in blessuretijd Sherwin Grot die het duel definitief besliste en GVVV aan de eerste zege van het seizoen hielp: 4-2.

Advertentie
Advertentie

Programma

Meer over Tweede Divisie