Volg ons

Derde Divisie

Haantjes opnieuw te sterk voor Kraaien in Haagse derby

Haantjes opnieuw te sterk voor Kraaien in Haagse derby

De Haagse derby tussen Quick en HBS leverde voor de tweede keer een overwinning op voor Quick. Na een meeslepend duel toonden de Haantjes zich opnieuw de meerdere van de Kraaien: 2-1.

Alle clichés over derby’s konden uit de kast gehaald worden voor deze wedstrijd. Net als bij de eerste ontmoeting was ook Nieuw Hanenberg afgeladen volgepakt met toeschouwers en ging de start van de wedstrijd gepaard met veel vuurwerk. De wedstrijd zelf beantwoorde ook aan de blauwdruk voor een derby: weinig goed voetbal, wel heel veel strijd en passie.

Fraaie stift
Qua scoreverloop was de wedstrijd een kopie van de eerste ontmoeting. Opnieuw was het HBS dat de score opende. Binnen het kwartier dit keer. Een goede pass van Bram Ros werd opgepikt door Willem Six, die met een fraaie stift de bezoekers op voorsprong zette. Quick nam daarna het heft in handen en drukte HBS steeds verder terug. Kort voor rust werd de druk te groot en scoorde Marc Boshoff de gelijkmaker.

Te veel vuurwerk
Ook na de rust was de spelverhouding conform de stand op de ranglijst. Subtopper Quick bleef de bovenliggende partij en drong HBS terug. Het was opnieuw Marc Boshoff die al snel na rust scoorde uit een corner. De wedstrijd werd daarna korte tijd stilgelegd door scheidsrechter Puts, omdat er naar zijn mening te veel vuurwerk afgestoken werd.

In de zoektocht naar de gelijkmaker kreeg HBS al snel een tegenslag te verwerken, omdat Roeleveld zijn tweede gele kaart van de middag incasseerde. De wedstrijd leek daardoor aanvankelijk dood te bloeden, maar met tien tegen elf richtte HBS zich toch nog een keer op. Het zorgde daardoor in ieder geval voor een meeslepende slotfase, maar de gelijkmaker kwam er niet meer, ondanks kansen voor onder meer Ruben Schaken.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie