maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieGVVV'er De Boer: "Desnoods met tegenzin naar Jupiler League"

GVVV’er De Boer: “Desnoods met tegenzin naar Jupiler League”

GVVV zal, mocht het aan het einde van het seizoen nog steeds zicht hebben op het kampioenschap in de Tweede Divisie, geen rare fratsen gaan uithalen om promotie naar de Jupiler League te vermijden.

Zo hoog mogelijk willen spelen

“Als je bovenaan staat, moet je als club gewoon zo hoog mogelijk willen spelen. Als we kampioen zouden worden, dan betekent dat dus promoveren naar de Jupiler League”, stelt Rob de Boer van de technische commissie van de Veenendaalers tegenover TweedeDivisie.org. “Ik hoop dat de KNVB zal inzien dat die competitie ook gewoon naar de zaterdag of zondag moet, al heb ik niet de illusie dat de bond de speeldag direct zal wijzigen omdat ik dat roep.”

Blijven hetzelfde doen

GVVV zal zich echter zo weinig mogelijk aanpassen bij promotie: “We blijven in dat geval gewoon drie keer trainen, want vaker trainen kost simpelweg ook meer geld. Daarbij weet ik ook niet wanneer we een extra training zouden moeten plannen. Daarnaast zijn wedstrijden op maandag of vrijdag natuurlijk verschrikkelijk. Een uitwedstrijd ’s avonds tegen MVV of Cambuur betekent al gauw om 13 uur verzamelen. Ook daarvoor zullen spelers vrij moeten nemen en wie gaat dat betalen?”

Tweede Divisie is veel mooier

De Boer vervolgt: “Verder hoeven we aan ons sportpark niet of nauwelijks aanpassingen te doen, hooguit misschien de lichtsterkte. Maar laat helder zijn: we hoeven absoluut niet te promoveren, want de Tweede Divisie is veel mooier, maar mochten we kampioen worden, dan zit er niets anders op.”

Nieuw elan gebracht

GVVV viel afgelopen weken op door de voortvarendheid waarmee het de romp van haar selectie voor volgend seizoen vastlegde, alsmede trainer John de Wolf: “De chemie tussen de selectie en De Wolf is heel goed. Hij heeft bij zijn komst echt een nieuw elan gebracht. En waar veel mensen dachten dat we hem op naam hadden aangetrokken, is dat een misvatting. We hebben ons wel degelijk goed laten informeren over hoe hij als trainer bij eerdere clubs was en van zijn kant wist hij bij zijn gesprek werkelijk alles over GVVV. Dat illustreert de manier waarop hij zich tot in de puntjes voorbereid als trainer.”

Snap kritiek over FOX

Tenslotte verdedigde De Boer de keuze van FOX Sports om wel erg vaak neer te strijken op Panhuis: “Vooropgesteld: ik snap de kritiek van andere clubs dat wij wel erg vaak in beeld zijn, maar tegelijk hoort dat ook gewoon een beetje bij onze goede prestaties dit seizoen. Dan is het ergens ook wel logisch dat FOX Sports wedstrijden van ons tegen AFC of Jong AZ wil uitzenden. En mij hoor je niet klagen. Hoewel we er financieel niet direct wijzer van worden, zorgt de extra aandacht er bijvoorbeeld wel voor dat de zakelijke belangstelling toeneemt.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD