Volg ons

Tweede Divisie

GVVV wordt gillend gek van VVSB-goalie Valk

GVVV wordt gillend gek van VVSB-goalie Valk

VVSB heeft haar eerste wedstrijd van het jaar 2018 afgesloten met een goede overwinning. De Noordwijkerhouters overleefden een Veenendaalse storm aan kansen en mogen vooral doelman Ruben Valk dankbaar zijn. De tot man of the match uitgeroepen doelman was vandaag werkelijk onpasseerbaar en was daarmee het fundament van de zege op GVVV. De blauwhemden bewijzen zichzelf een slechte dienst door deze 2-0 nederlaag.

Op Sportpark de Boekhorst begon het jaar voor twee ploegen die wat gemeen hebben: beide clubs strandden dit jaar in de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi, maar waren wel de amateurclubs die het langst in de koker zaten. Voor GVVV-trainer Niek Oosterlee was het een terugkeer naar de streek waar hij als trainer van FC Lisse, maar met voornamelijk Rijnsburgse Boys, grote successen behaalde.

De coach kon zijn ploeg voor de wedstrijd informeren dat concurrent vv Katwijk een nederlaag had geleden tegen medeconcurrent Kozakken Boys. Ook zijn oude club uit Rijnsburg kwam niet verder dan een gelijkspel, dus waren alle ingrediënten daar voor de ploeg uit Veenendaal om met niets minder dan een overwinning genoegen te nemen. De laatste twee uitwedstrijden van de blauwhemden eindigden in ruime overwinningen en dus was VVSB gewaarschuwd. De ploeg van trainer Jack Honsbeek kon na een redelijke decembermaand positief de winterstop in en de tweede helft van het Tweede Divisie seizoen weer met frisse moed hervatten.

In de eerste helft was vooral de vraag op de tribune: “Waar is tijdens het trainingskamp precies op getraind?” Beide ploegen startten uiterst moeizaam aan de wedstrijd en van enige vorm van entertainment was weinig spraak. GVVV kreeg als eerste een mogelijkheid toen Martin van Eck met een voorzet Danny De Leeuw bereikte, maar de aanvaller kon net niet bij de bal. Het eerste schotje op goal kwam echter van VVSB. Spits Pieter Koopman kopte vanuit een voorzet op goal, maar de poging miste richting en kracht en zodoende had doelman Johan Jansen geen moeite met zijn eerste werk van de avond. Voor Koopmans was dit ook gelijk de laatste actie; de spits moest zich al vroeg in de wedstrijd laten vervangen met een blessure.

GVVV probeerde het spel te maken maar met al te veel overtuiging ging dit niet. Het tempo was laag en de dubbele paarse muur bleek steeds voldoende om Veenendaals gevaar te voorkomen. In de negentiende minuut werd de muur wél doorbroken en was het De Leeuw die na een mooie combinatie met Simon Brouwer kon afdrukken, maar VVSV-doelman Ruben Valk kon met zijn vingertoppen een achterstand voorkomen.

‘Bavo’ had totaal geen drang om ook maar iets van verzorgd voetbal te spelen. Telkens was het de lange bal naar voren en dan maar hopen op de tweede bal. Veel gevaar leverde dit dus niet op en ook echte kansen werden niet meer waargenomen. Ook GVVV had “het” niet. Het was dan ook tot ieders genoegen toen het rustsignaal klonk en de ploegen aan de thee konden.

Na rust startten beide ploegen met veel meer drang en inzet naar voren en dat kwam de wedstrijd alleen maar ten goede. In het eerste deel van de tweede helft mocht Bavo van geluk spreken dat het niet op achterstand kwam. GVVV leek gebrand om de score te doen veranderen maar stuitte telkens op doelman Valk. De keeper van de paars-gelen ontpopte zich tot held van de avond en het leek alsof er magneten in de handschoenen van de doelman waren bevestigd. Telkens als GVVV de trekker overhaalde, was daar weer de 23-jarige keeper om de bal uit het doel te werken. Ook in minuut 53 kreeg GVVV de bal niet langs Valk. Na weer een prima aanval was het Taoufik Adnane die nu echt voor de voorsprong moest tekenen, maar ook hier had de goalie van Bavo weer antwoord op. Het gemis van spits Jeremy de Graaf werd ernstig zichtbaar. Het zou de avond van GVVV tekenen.

Na het missen van zoveel kansen is de kans altijd groot dat je hem zelf tegenkrijgt. Ook nu weer ging deze stokoude voetbalwet op. VVSB putte vertrouwen uit het overleven van alle kansen en kreeg langzaam haar flair weer terug. En wie flair zegt, zegt automatisch: Mo El Osrouti. De behendige dribbelaar kwam steeds beter in de wedstrijd en zag steeds meer acties nu wél lukken. Hij bereidde ook nu weer de goal voor. In de 55e minuut was het Tommy Bekooy die tegen alle verhoudingen in de voorsprong voor de thuisploeg in de boeken schoot. El Osrouti passeerde directe tegenstander Adnane, gaf voor en vond Bekooy die makkelijk de 1-0 kon binnentikken.

Voor GVVV-trainer Oosterlee was de maat vol. De oefenmeester trok in een keer het blik wissels open en bracht drie verse krachten het veld in. Het gewenste resultaat bleef echter uit, want de grip op de wedstrijd was de Veenendaalse formatie compleet kwijt. Het grootste gevaar was nog van de ingevallen Caifano Latupeirissa, die het zijnet trof.

Één minuut later was het echter VVSB dat de genadeklap uitdeelde. Mo el Osrouti bekroonde zijn goede tweede helft met een goal en zodoende was de Noordwijkerhoutse zegen een feit. GVVV wilde nog snel voor de aansluitingstreffer zorgen, maar dit was de blauwhemden (vandaag overigens spelend in het wit) niet gegund.

Zo begint VVSB het nieuwe jaar uitstekend qua resultaat en mag de ploeg van trainer Jack Honsbeek tevreden zijn met hetgene wat zijn ploeg in de tweede helft kon laten zien. GVVV laat door deze nederlaag na om gedeeld tweede te worden. De ploeg staat nu ‘slechts’ op plaats vier.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie