woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieGVVV vergroot zorgen IJsselmeervogels

GVVV vergroot zorgen IJsselmeervogels

GVVV kan terugkijken op een prima week, waarin het in de beker Koninklijke HFC uitschakelde en bovendien zaterdagmiddag een 3-1 zege boekte op IJsselmeervogels. Voor de Rooien betekende het de derde nederlaag op rij.

Oosterlee
Alle ogen vooraf waren gericht op de bank van GVVV, waar trainer Niek Oosterlee ontbrak. De oefenmeester ligt met een onbekende ontsteking in het ziekenhuis. Ook zonder Oosterlee op de bank bleef GVVV koers houden, al zag het wel de eerste echte kans van de wedstrijd voor Robbert Olijfveld zijn. De aanvaller die deze week zijn contract verlengde bij IJsselmeervogels wist zich echter geen raad met de grote kans oog in oog met doelman Johan Jansen.

Discutabele strafschop
Het was dan ook IJsselmeervogels dat sterker was in het eerste deel van de wedstrijd, maar GVVV dat aan de leiding kwam. Een discutabele strafschop na een vermeende handsbal van Marciano van Leijenhorst bood Roy Terschegget de kans op de 1-0 en hij faalde niet. Van Leijenhorst speelde ook een hoofdrol bij de 2-0, door de bal zo in de voeten van Martin van Eck te koppen, die dankbaar profiteerde.

Alles-of-niets
Na rust gebeurde juist het tegenovergestelde. Het was GVVV dat zocht naar de genadeklap, maar IJsselmeervogels dat via een afstandschot van de ingevallen Soufian Moro de 2-1 maakte. Moro was even later met opnieuw een afstandschot ook dichtbij de gelijkmaker, maar ditmaal trof zijn schot de paal. Voor de Rooien evengoed het sein om een alles-of-niets offensief te ontketenen, maar dat bood wel ruimte en kansen voor de Veenendaalers. Zo’n tien minuten voor tijd stond Caifano Latupeirissa als eindstation aan een goed uitgespeelde uitbraak: 3-1. Jeremy de Graaf kreeg vervolgens een opgelegde kans om de score uit te breiden, maar hij miste.

Ranglijst
GVVV bezet door de zege nu de tweede plaats achter Katwijk, terwijl IJsselmeervogels zakt naar de negende plek.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD