Volg ons
John de Wolf GVVV

Derde Divisie

GVVV teleurgesteld in handelswijze Spakenburg: “Niet netjes”

GVVV teleurgesteld in handelswijze Spakenburg: “Niet netjes”

Bij GVVV is men ‘not amused’ met de manier waarop trainer John de Wolf de Veenendaalse club verruilt voor Spakenburg. “Om het voorzichtig uit te drukken vinden wij het niet netjes dat Spakenburg een trainer benadert waarvan het weet dat die nog twee jaar onder contract staat bij GVVV“, reageert Loek Budding van de technische commissie tegenover TweedeDivisie.org. GVVV wil bovendien een afkoopsom van Spakenburg ontvangen voor het vertrek van De Wolf.

Compleet overvallen

“Wij werden compleet overvallen door de mededeling van John dat hij door Spakenburg was benaderd en daar graag heen wilde”, vervolgt Budding. “We hadden hem juridisch misschien aan zijn contract kunnen houden, maar in praktijk moet je niet willen dat een trainer tegen zijn zin aan zijn contract wordt gehouden. Dan weet je zeker dat je die twee jaar niet volmaakt.”

Niet eens bij ons zijn opgekomen

Evengoed wensen de Veenendaalers wel een afkoopsom te ontvangen van Spakenburg: “John had geen clausule in zijn contract die deze overstap mogelijk maakte, ook simpelweg omdat we nog nooit met een dergelijk scenario te maken hebben gehad. Misschien is dat iets voor de toekomst om voortaan wel op te nemen.” Los van een afkoopsom is GVVV teleurgesteld in de handelswijze van Spakenburg: “Het zou niet eens in ons opkomen om een trainer die een contract heeft bij een andere club te benaderen, laat staan zonder die club vooraf te informeren.”

Eerste sollicitaties zijn al binnen

GVVV zal door het verrassende vertrek van De Wolf met enige voortvarendheid op zoek moeten naar een nieuwe trainer: “De eerste sollicitaties zijn al binnen. Maar we zullen eerst een paar dagen nemen om te inventariseren wat er binnenkomt en vervolgens kijken met wie we in gesprek gaan. Het is de bedoeling om over een week of twee wel duidelijkheid te hebben. Sowieso willen we voor onze voorbereiding op 24 juli begint een nieuwe trainer hebben”, besluit Budding.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie