woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlClubsGVVVGVVV-sterkhouder Bart Hulsbos dacht serieus aan stoppen

GVVV-sterkhouder Bart Hulsbos dacht serieus aan stoppen

Bart Hulsbos vormt dit seizoen een belangrijke schakel in het uitstekend draaiende elftal van GVVV. Toch zag het daar bijna een jaar geleden niet naar uit. De routinier dacht zelfs serieus aan stoppen, bekent hij op de clubsite van de Veenendaalers.

Diep dal

,,Ik had begin juli niet gedacht dat ik zo veel competitiewedstrijden zou spelen”, toont hij zich verrast over zijn grote inbreng dit seizoen. Slepende liesklachten stemden hem vorig seizoen somber. ,,Ik had de hoop niet helemaal opgegeven, maar ik was sceptisch. Ik heb in een diep dal gezeten afgelopen winter en dacht dat het misschien wel einde verhaal zou zijn. Ik vroeg me af wat ik nog kon doen om de blessure over te laten gaan.”

Zwakke plek
Hulsbos volgde vanaf eind maart een speciaal trainingsprogramma van een Duitse liesspecialist. Die keuze pakte goed uit. ,,Dat was de start van het herstel. Het krachtschema dat ik volgde heeft zeker bijgedragen aan mijn herstel.” Daarnaast bezocht hij osteopaten en een manueel therapeut, vervolgt hij op de ‘Blauwe website’. ,,Feit is dat de pijn een stuk minder is, maar de lies zal altijd een zwakke plek blijven. Nee, ik ben nooit pijnvrij, maar ik kan er vrij goed mee spelen.”

Kies mijn momenten
Ondanks zijn 33 jaar en fysieke kwetsbaarheid hoeft dit seizoen niet zijn laatste te zijn: ,,Ik kies mijn momenten uit om explosieve inspanningen te doen. In overleg met de trainer bepaal ik het doordeweekse schema. Maar ik weet zelf wat ik moet doen om zaterdag goed genoeg in mijn vel te zitten. Op deze manier kan ik het nog lang volhouden.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD