Volg ons

Tweede Divisie

GVVV schiet laatste hoop Vogels op titel aan flarden, VVSB verliest van Jong Sparta

GVVV schiet laatste hoop Vogels op titel aan flarden, VVSB verliest van Jong Sparta

IJsselmeervogels kan de titel wel vergeten. Uitgerekend oud-IJsselmeervogels-aanvaller Sherwin Grot schoot het laatste sprankje hoop op het kampioenschap namens GVVV aan flarden: 3-2. VVSB verloor op bezoek bij Jong Sparta, FC Lienden ging onderuit tegen Kozakken Boys en Rijnsburgs Boys won ‘om des keizers baard’ van De Treffers.

GVVV – IJsselmeervogels
Wetende dat AFC eerder op de middag wél wist te winnen op bezoek bij Jong Vitesse moesten de Rooien de drie punten pakken op bezoek bij een zeer gemotiveerd GVVV, dat de afgelopen weken bovendien in goede vorm steekt. Op Panhuis ging het duel aanvankelijk aardig gelijk op. Naar mate de eerste helft vorderde werd IJsselmeervogels iets gevaarlijker met onder meer twee inzetten die de paal raakten. Toch was het GVVV dat vlak voor rust aan de leiding kwam door een eigen doelpunt van Eef van Riel. Al snel was het echter weer gelijk door een benutte strafschop van Danny van den Meiracker. In blessuretijd greep GVVV echter opnieuw een voorsprong, nu via een rake kopbal van Roy Terschegget. Een goede aanval bracht IJsselmeervogels tien minuten na rust weer naast GVVV: Robbert Olijfveld stond aan het einde van de aanval. De Rooien gingen op jacht naar de broodnodige winnende treffer, maar kregen diep in blessuretijd het deksel op de neus. Uitgerekend oud-speler Sherwin Grot stiftte de 3-2 binnen, waardoor de Vogels op acht punten achterstand komen van AFC en het kampioenschap beslist lijkt.

FC Lienden – Kozakken Boys
Op de Abdijhof was Kozakken Boys de betere ploeg tegen het tegen degradatie worstelende FC Lienden. Charlton Vicento maakte vlak voor rust de 0-1. Toch kwam ook FC Lienden er af en toe gevaarlijk uit. Djamel Boerstra, Shuremy Felomina en Haris Memiç kregen aardige kansen. Al vrij vlot na de hervatting maakte Vicento er ook 0-2 van en was het duel wel gespeeld, mede door sterk keeperswerk van Nils den Hartog. Kozakken Boys verzuimde op haar beurt de score verder op te voeren.

Jong Sparta – VVSB
VVSB kon een zege goed gebruiken om verder afstand te nemen van Barendrecht. De Noordwijkerhouters kwamen via een doelpunt van Frank Tervoert ook op voorsprong, maar na rust draaiden de Rotterdammers het duel. Jaimy Brute maakte in minuut 53 de gelijkmaker, waarna oud-Kozakken Boys-spelmaker Abdulsamed Abdullahi met een fraaie schot een minuut voor tijd de 2-1 maakte.

Rijnsburgse Boys – De Treffers
Louter voor de eer, premies en eventueel iets hogere eindklassering was het treffen tussen Rijnsburgse Boys en De Treffers. Ruben Rodrigues bracht de Groesbeekers aan de leiding uit een tegenaanval. De Uien gingen echter op jacht naar de gelijkmaker, maar hadden het vizier voor rust nog niet op scherp. Na rust ging dat beter: Roderik Gielisse maakte al snel de 1-1, Edo Knol maakte er tien minuten later 2-1 van. Joel Tillema bepaalde de eindstand een kwartier voor tijd op 3-1.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie