Volg ons

Tweede Divisie

GVVV maakt titelstrijd weer bloedstollend spannend

GVVV maakt titelstrijd weer bloedstollend spannend

Beide ploegen creeerden kansen, beide ploegen zagen een doelpunt afgekeurd worden, beide ploegen kregen een gele kaart. In veel zaken deden GVVV en Katwijk niet voor elkaar onder, de belangrijkste van al die zaken viel echter wel in het voordeel van de ploeg uit Veenendaal uit. Door een late treffer van Roy Terschegget won GVVV met 1-0 van Katwijk en is de titelstrijd weer zinderend spannend.

Van den Berg houdt woord
Bij Katwijk werd vooraf uitgekeken naar de opstelling. Zou Jack van den Berg woord houden en niet te veel veranderen aan de speelstijl? De trainer hield woord. De Krombewoners speelden wel 1-4-3-3, maar die keuze werd vooral ingegeven door het feit dat GVVV met twee buitenspelers speelde. Die waren, met name in de eerste helft, niet het voornaamste probleem van de Krombewoners. Spits Jeremy De Graaf dook elk gaatje en hoekje in die hij zag en bezorgde vaste bewaker Michiel van Dam overuren. Een deel van dat werk loste hij zelf op door te vaak te scherp te staan bij een diepe bal. De spits werd zo zijn eigen beste mandekker, want hoewel Van Dam een goede wedstrijd speelde, op snelheid was hij De Graaf niet de baas. Het leverde de spits meerdere gevaarlijke situaties, een aantal mogelijkheden en in de eerste helft één kans in drie instanties op. Omdat Ricardo Kieboom twijfelde om zijn doel uit te komen had De Graaf alle tijd om een hoek uit te kiezen, maar schoot de bal hard op het lichaam van de Katwijk-goalie. In de rebound waren het handen van Kieboom die redding brachten, daarna kregen De Graaf en Soufiane Laghmouchi gezamenlijk de bal niet langs Kieboom.

Boeiend schouwspel
Dat was Laghmouchi even eerder wel gelukt, maar dat doelpunt vond, wegens buitenspel, geen genade in de ogen van scheidsrechter De Brito Roque en zijn assistenten. Vlak daarna dacht Raoul Esseboom aan de andere kant te kunnen scoren uit een hoekschop van Stefan Plat, maar Johan Jansen kreeg hulp bij de eerste paal. Het waren de grootste kansen in een eerste helft, die van begin tot eind boeide. Omdat beide ploegen te vaak slordig waren bij de laatste pass werden mogelijkheden echter nooit kansen.

Buitenspel
Vlak na rust was het Katwijk dat leek te scoren. Damiano Schet kon in het zestienmetergebied naar binnen komen en de verre hoek zoeken. De bal stuitte, via de paal, in de voeten van Marciano Mengerink, die de reeds geslagen Jansen gemakkelijk kon passeren. Ook voor GVVV kwam de redding van de zijkant, want ook Mengerink stond in buitenspelpositie, vond de arbitrage. De gelijkwaardige strijd werd zo ook in de statistieken gelijkwaardig. Katwijk probeerde via een gedegen opbouw en snelle druk bij balverlies een overwicht te creëren, GVVV zocht snel de diepte bij De Graaf en Laghmouchi, om van daaruit de aanval op te zetten. Het gevaarlijkst werd Katwijk via de linkerkant. Twee keer kon Schet op snelheid weggestuurd worden, maar bij de eerste lage voorzet kon Jansen redden bij een inzet van Steven Sanchez Angulo, bij de tweede konden zowel Mengerink, als Robbert Susan te weinig richting geven aan de bal, die net voorlangs ging.

Nonchalance
Aan de andere kant werden Brouwer en De Graaf goed vrijgespeeld, maar Brouwer vond Kieboom op zijn weg en De Graaf had te veel tijd nodig, waardoor de bal geblokt kon worden. Tien minuten voor tijd was het toch raak voor de thuisploeg. Nonchalance van Bennie Van Noord leverde balbezit en ruimte aan de rechterkant voor GVVV op. Via Robin Mulder en Danny de Leeuw was het Roy Terschegget die Kieboom kansloos liet en de enige goal van de wedstrijd op zijn naam zette. Katwijk-trainer van den Berg bracht direct erna Frank Tervoert, maar tot een echt slotoffensief leidde dat niet, omdat het overleg ontbrak bij Katwijk en de spitsen van GVVV de bereidheid hadden om het Katwijk achterin moeilijk te maken bij het geven van de diepe bal.

Debuut met zeperd
Jack van den Berg debuteert dus met verlies en hij ziet de druk van Kozakken Boys nog verder oplopen. Bij Katwijk zijn velen benieuwd hoe hij zijn ploeg hier doorheen gaat loodsen. Één ding is zeker: er wacht een bloedstollend spannende strijd om de titel, waarbij de beslissing wel eens pas op de slotdag kan vallen. Dan staat op de Zwaaier het affiche tussen Kozakken Boys en Katwijk genoteerd.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie