maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieGVVV klopt Spakenburg in slotminuut; Jong AZ vloert VVSB

GVVV klopt Spakenburg in slotminuut; Jong AZ vloert VVSB

Koplopers GVVV en Jong AZ hebben opnieuw weten te winnen. Het leek er lang op dat de Veenendaalse ploeg punten zou laten liggen in de regionale strijd met Spakenburg. In de laatste minuut viel toch nog de goal. Jong AZ was duidelijk te sterk voor VVSB en won met ruim verschil.

Spakenburg – GVVV 0-1

Bart Hulsbos speelde zijn tweehonderdste wedstrijd voor Spakenburg, maar ging in de openingsfase bijna in de fout. Samen met Johan Jansen werd er getwijfeld na een voorzet van Danny van den Meiracker. Kees Tol kon uithalen, maar de goal bleef uit. Ook de volgende kans was voor de geplaagde thuisploeg. Ditmaal was de actie van Tol en schoot Van den Meiracker de volley net over. De bezoekers kregen vervolgens iets meer ruimte en dat leverde een paar gevaarlijke situaties op. Een goal werd afgekeurd wegens buitenspel en Frank Tervoert kon Theo Timmermans niet omspelen nadat hij een terugspeelbal had onderschept. Een vrije trap van Roy Terschegget werd bijna gemist door Timemrmans, maar de rebound ging naar een Spakenburg-verdediger. Vlak voor rust waren er nog eens twee grote kansen. Eerst moest Hulsbos tot het uiterste gaan om Van den Meiracker af te stoppen en in de tegenstoot kon Martin van Eck een voorzet niet afronden. In de tweede helft kreeg de thuisploeg gelijk weer twee goede kansen, voor Robin Mulder van dichtbij net naast kopte. Na een uur spelen kwam GVVV nog dichterbij, want Caifano Latupeirissa raakte de paal. De buitenspeler was uiteindelijk toch beslissend. In de slotminuut kwam er een voorzet van Rodny Hofman en Latupeirissa kopte hard binnen voor 0-1. Toch kreeg Spakenburg nog de kans om terug te komen. Kees Tol mocht aanleggen, maar zijn inzet werd gered door Johan Jansen.

VVSB – Jong AZ 0-3

Na het midweekse bekersucces tegen Katwijk had VVSB direct weer een zware klus. Koploper Jong AZ kwam naar Noordwijkerhout. In de spitsencarrousel van de Alkmaarse ploeg was ditmaal Fred Friday meegestuurd. Na een kwartier spelen kwam de ploeg van Martin Haar op voorsprong dankzij een goal van Jeremy Helmer. Hij stond helemaal vrij en kon dan ook eenvoudig binnen tikken. Tot twee keer toe werd VVSB gevaarlijk, maar goalie Olij stond in de weg. Friday had daarna de voorsprong voor AZ kunnen verdubbelen, maar hij schoot naast. Vlak voor rust kwam de 0-2 er alsnog. Met een vlijmscherpe counter kwam Levi Garcia alleen voor Ronald van der Meer. De keeper werd omspeeld en Garcia kon afronden. Aan het begin van de tweede helft werd Tommy Bekooij door Bas Ruigrok vrijgespeeld, maar ook hij wist Olij niet te passeren. Na een uur spelen maakte Garcia er ook nog 0-3 van, waardoor de partij beslist was.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma | Topscorers | Assists

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD