dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieGVVV in extremis langs Rijnsburg, 'comeback-trauma' Barendrecht, knotsgek einde FC Lisse-HHC

GVVV in extremis langs Rijnsburg, ‘comeback-trauma’ Barendrecht, knotsgek einde FC Lisse-HHC

Knotsgekke slotfase in speelronde. FC Lisse verdiende de zege, maar kreeg in blessuretijd alsnog een punt tegen een uiterst effectief HHC: 2-2. Barendrecht kwam net als vorige week riant op voorsprong, maar verspeelde die opnieuw, ditmaal tegen FC Lienden: 3-4. Katwijk won moeizaam bij Koninklijke HFC en GVVV kreeg diep in blessuretijd alsnog de zege op Rijnsburgse Boys.

GVVV – Rijnsburgse Boys 2-1
In een sfeervol duel, waarbij veel spotlights op Niek Oosterlee gericht waren, kreeg GVVV-spits Jeremy de Graaf uit een uitbraak een levensgrote kans om de Blauwen al snel op voorsprong te zetten. Hij faalde echter 1 op 1 met Rijnsburg-doelman Van Nieuwkoop. Het tekende wel het spelbeeld: GVVV had voor rust het initiatief, terwijl Rijnsburg mikte op de tegenaanval. Vlak voor de pauze kregen de Uien via Wesley Goeman een mooie vrije trap te nemen (zie video), maar doelman Johan Jansen had goed naar de beelden van vorige week gekeken en keerde de inzet. Zo eindigde de eerste helft zonder treffers: 0-0. Na de pauze hield GVVV de regie in handen. Een fraaie steekpass van Martin van Eck bediende Robin Mulder, die de dikverdiende 1-0 scoorde. Lang kon de thuisploeg echter niet genieten, want razendsnel bracht Joel Tillema beide ploegen weer in evenwicht tijdens een moment van onachtzaam verdedigen bij GVVV: 1-1. Diep in blessuretijd, toen GVVV zich al bijna had verzoend met een puntendeling, bezorgde Caifano Latupeirissa (foto) zijn trainer Niek Oosterlee een heerlijke zaterdagavond: 2-1.

Kozakken Boys – AFC 1-1
Vorige week kende AFC grote moeite om haar kansen tegen Achilles ’29 te verzilveren, maar op bezoek bij Kozakken Boys toonde de ploeg van Ton du Chatinier zich effectief in de beginfase. Een uitbraak stelde Tom van den Brink in staat de 0-1 te scoren. De mannen van scheidend coach Danny Buijs stelden daar een schot van Sanny Monteiro op de paal tegenover. Na een half uur kwam de thuisploeg op gelijke hoogte via Ahmed El Azzouti: 1-1. Wat volgde was een kwartier dat vooral spijkerhard was: alleen al voor de pauze werd zeven maal geel getrokken. Na de pauze was het Kozakken Boys dat nadrukkelijk zocht naar de voorsprong. Via Mendes Moreira was het dichtbij, maar hij scoorde niet. In het restant van het duel bleef AFC overeind en zal het tevreden zijn met het punt op de Zwaaier. Dat geldt niet voor Kozakken Boys, dat na twee duels pas op 1 punt staat.

Excelsior Maassluis – De Treffers 1-1
Veel spektakel kregen de toeschouwers in Maassluis niet te zien in de eerste helft. Na de pauze viel uit een rommelige scrimmage onverwacht toch de 1-0. ‘Smally’ Lake was het meest attent en tikte de openingstreffer binnen. Daardoor moest De Treffers wel komen, maar stelde Excelsior M wel in de gelegenheid om er in de tegenaanval een aantal keer gevaarlijk uit te komen. Vlak voor tijd kreeg De Treffers de gelijkmaker waar het naar zocht. Een volley van Dyon Gijzen uit een hoekschop betekende de 1-1. Diep in blessuretijd moest De Treffers-speler Eef van Riel vroegtijdig van het veld na zijn tweede gele kaart. Het bleef echter bij 1-1.

Barendrecht – FC Lienden 3-4
Een fraaie aanval bracht Barendrecht na een kwartier op voorsprong. Danny Monster was het eindstation: 1-0. Na een klein half uur kon Mo Bendadi uit een rebound de gelijkmaker aantekenen, maar lang kon FC Lienden daar niet van genieten. Binnen mum van tijd kopte Donny Navajas Sanchez de 2-1 binnen. Vlak voor de pauze nam Barendrecht bovendien afstand met een koptreffer van Daniël Esajas. Na de rust kwam Lienden via een ingetikte hoekschop via Emilio Samsey terug tot 3-2, waardoor Barendrecht al herbelevingen kreeg van de weggegeven voorsprong vorige week tegen Rijnsburgse Boys. Dat scenario dreigde bovendien toen kort daarna Erik van Eem de 3-3 scoorde. Barendrecht was de kluts even helemaal kwijt en daar profiteerde de ploeg van Hans Kraaij jr gratig van. Danny van den Meiracker maakte een klein kwartier voor tijd de 3-4, tevens eindstand.

Koninklijke HFC – Katwijk 0-1
In Haarlem kreeg Mark de Loor al direct na de aftrap een grote kans, zoals ook Mengerink al vroeg een schot voorlangs zag gaan. Aan de andere kant raakte Koen Beeren bij een uitbraak de buitenkant van de paal. Helaas zakte het duel daarna wat in, waardoor 0-0 de logische ruststand betekende. Na de pauze draaide Katwijk de gashendel weer verder open en kreeg het via Marciano Mengerink een haast niet te missen kans. De spits kopte echter voor een haast leeg doel naast. Zo’n twintig minuten voor tijd was het dan alsnog raak via een afstandschot van De Loor: 0-1. Dat betekende ook de eindstand.

FC Lisse – HHC Hardenberg 2-2
Een levendige openingsfase leverde kansen op voor beide doelen, maar de grootste was toch wel voor Koen Fokkema. FC Lisse was zonder twijfel de gevaarlijkste ploeg. Ook na de pauze was het de thuisploeg die op weg leek naar de openingstreffer, maar net als eerder in de bekerwedstrijd tegen FC Lienden toonde HHC zich een sluwe tegenstander. Tegen de verhouding in bracht de ingevallen Shkodran Metaj na een uur spelen de Hardenbergers aan de leiding: 0-1. FC Lisse toonde echter veerkracht en maakte via Rik Vermeulen gelijk. Maar vlak HHC nooit uit. De equipe van Gert Jan Karsten greep tien minuten voor tijd opnieuw een voorsprong uit een vrije trap van Koos Werkman: 1-2. Diep in blessuretijd volgde alsnog gerechtigheid toen Lisse uit een scrimmage de 2-2 maakte. In de euforie daarop zou echter Martin van Eeuwijk een HHC’er een vuistslag hebben gegeven. Hij kon met direct rood van het veld.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD