dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlClubsGVVVGVVV heeft Kozakken Boys in het vizier na krappe zege in topper

GVVV heeft Kozakken Boys in het vizier na krappe zege in topper

GVVV heeft zaterdag de topper in de Tweede Divisie van Kozakken Boys gewonnen: 2-1. De thuisploeg staat door de zege nog twee punten achter op de nummer twee van de ranglijst. Wel heeft Kozakken Boys één wedstrijd minder gespeeld. De wedstrijd werd vooral leuk na rust, toen GVVV nog bijna een 2-0 voorsprong weggaf. 

Afwachtend begin

Op een sfeervol sportpark De Panhuis in Veenendaal begonnen GVVV en Kozakken Boys aan de topper in de Tweede Divisie. Jeremy de Graaf dook eigenlijk direct gevaarlijk op voor GVVV, maar Kozakken Boys-doelman Richards Arends was alert. Dat was ook meteen de enige noemenswaardige kans in de openingsfase, beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd.

Paal

Kozakken Boys nam gaandeweg de eerste helft steeds meer het initiatief over en kreeg na 22 minuten spelen ook een grote kans. Ahmed el Azzouti schoot hard op de paal vanaf een meter of 20. Het was de grootste kans voor de pauze.

Slecht uitverdedigen 

In de tweede helft opende GVVV snel de score. Jeremy de Graaf maakte zijn eerste doelpunt na de winterstop en zijn achtste goal van het seizoen. Hij mocht vrij inschieten na slecht uitverdedigen van Kozakken Boys. De Noord-Brabantse uitploeg moest daardoor meer de aanval zoeken. Toch kreeg GVVV na ruim een uur spelen twee goede mogelijkheden. Robin Mulder (foto boven, archief) kapte zich knap vrij en schoot op doelman Arends. Vlak daarna schoot De Graaf in het zijnet.

Omhaal

Na zeventig minuten spelen kreeg GVVV een strafschop. Soufiane Laghmouchi werd door invaller Mahmut Sönmez in de rug gebeukt nadat hij de bal wilde controleren. Het buitenkansje werd feilloos benut door Mulder: 2-0. De wedstrijd was daarna nog niet gespeeld, want invaller Shuremy Felomina maakte met een fraaie omhaal de aansluitingstreffer voor Kozakken Boys: 2-1.

Beelden via Fox Sports

Spannend

Een spannende slotfase volgde, maar dat hem vooral in de benauwde voorsprong voor GVVV. De thuisploeg sleepte de zege uiteindelijk binnen en deed goede zaken in de Tweede Divisie. De Veenendalers staan nog twee punten achter op Kozakken Boys, dat op de tweede plaats staat. De uitploeg heeft wel één wedstrijd minder gespeeld.

Tweede paasdag 

Kozakken Boys komt over een dag weer in actie. Op tweede paasdag staat de inhaalwedstrijd in Groesbeek bij De Treffers op het programma. Het verschil met koploper Katwijk is nu negen punten, maar kan maandag weer verkleind worden naar zes.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD