dinsdag, 5 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieGVVV heeft geen kind aan zwak AFC (+ samenvatting)

GVVV heeft geen kind aan zwak AFC (+ samenvatting)

GVVV heeft een eenvoudige 0-4 zege geboekt op bezoek bij AFC. De Veenendaalers hadden weinig te duchten van de ploeg van coach André Wetzel, die opvallend genoeg veel meer moeite had met het zware veld op Goed Genoeg.

Voorbereiding
En dat terwijl het GVVV was dat normaliter een kunstgrasveld gewend is. De ploeg van Niek Oosterlee leek zich veel beter bewust van de moeilijke omstandigheden. Verschillende sneeuw-, hagel en regenbuien hadden het veld geen goed gedaan. Opvallend was dat Oosterlee zijn team vlak voor de aftrap opnieuw enkele minuten naar buiten stuurde om warm te blijven en tegelijk beter te voelen hoe de bal rolde.

Gogme
Als het details zijn die wedstrijden beslissen, dan was dit er een goed voorbeeld van. Echter, het duel tussen AFC en GVVV werd niet alleen op details beslist, het was ook pure kwaliteit en gogme dat de doorslag gaf. GVVV was feller, hanteerde een hoger tempo en bovendien vooral voor rust zeer effectief. Een fout in de opbouw van Magid Jansen leidde de fraaie afstandgoal van Jeremy de Graaf in na na tien minuten spelen.

Slordig verdedigen
Niet daadkrachtig uitverdedigen bij een hoekschop van GVVV bood Roy Terschegget halverwege de eerste helft de kans om er 0-2 van te maken. En AFC? Dat kreeg eigenlijk slechts één kans uit een rebound op het schot van Koen Bosma. Marien Willemsen schoot echter vanuit een moeilijke hoek nogal gehaast voorlangs.

Prachtkopbal
Na de pauze probeerde Wetzel met Eelke de Graaf nog wat te forceren, maar al na drie minuten was het alweer raak voor GVVV. De Graaf ontsnapte aan buitenspel, was niet zelfzuchtig en bood Soufiane Lagmouchi een niet te missen kans: 0-3. De Graaf kreeg daarna nog twee grote kansen om zijn doelpuntenproductie flink op te voeren, maar doelman Patrick Zonneveld redde bekwaam. De sluitpost had echter geen antwoord op de schitterende kopbal van Martin van Eck na een uur spelen.

Slotoffensiefje
GVVV geloofde het vervolgens wel en liet AFC wat meer aan voetballen toekomen. De thuisploeg probeerde het nog wel, gaf wat meer druk naar voren, maar echt grote kansen wist het in haar slotoffensief niet af te dwingen. Tamelijk zakelijk en volwassen behield GVVV haar 0-4 voorsprong.

AMSTEDAM – AFC-GVVV

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD