zondag, 21 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieGVVV gevloerd door AFC, Barendrecht met stip omhoog

GVVV gevloerd door AFC, Barendrecht met stip omhoog

AFC heeft zich naast GVVV gemeld op 24 punten. In Veenendaal was de thuisploeg een uur lang de baas, maar goals bleven uit. Zoals zo vaak wist AFC in de slotfase het verschil te maken. Grote man was invaller Matthijs Jesse. Koninklijke HFC pakte een punt mee bij Jong Sparta, terwijl Barendrecht omhoog vloog door UNA te verslaan.

GVVV – AFC 1-3

De thuisploeg begon sterk en Robin Mulder mikte al snel op de keeper. Vanuit een voorzet van links kopte Frank Tervoert vervolgens over en een minuut later net naast. In de eerste helft bleven er kansen komen voor GVVV, maar goals bleven uit. Inmiddels is het een gegeven dat AFC in de tweede helft wekelijks veel sterker voor de dag komt. Een belangrijke rol daarbij is regelmatig de bank van de Amsterdammers, zo ook nu. Matthijs Jesse viel in en maakte na ruim een uur spelen de 0-1. Dat was voor John de Wolf het sein om Patrick Heesakkers in plaats van Tervoert te brengen. Het had geen succes. Twintig minuten voor tijd maakte de defensie van GVVV een fout en Tom van den Brink strafte het genadeloos af: 0-2. Jesse maakte er ook nog 0-3 van voor Patrick Heesakkers de score iets dragelijker maakte voor de gedeelde koploper.

Barendrecht – UNA 4-1

Barendrecht en UNA waren lange tijd in evenwicht, maar rond de rust veranderde alles. Richie Basoski maakte 1-0 en door een overtreding van Petar Stoskovic in de zestien zorgde Tim Eekman voor 2-0. Eveneens vanaf de penaltystip bracht Niek van Boekel na een uur spelen de spanning nog wel even terug, maar in het laatste kwartier denderde Barendrecht weg via Daniel Esajas en Danny Monster voor 4-1.

Jong Sparta – Koninklijke HFC 2-2

De Fransman Chevreuil had al na twee minuten kunnen scoren. Hij raakte echter de onderkant van de lat. De Rotterdammers hadden toch duidelijk de overhand en na vijf minuten was het wel raak. De Spanjaard Calero Ruiz mocht op de linkerkant vrij doorlopen en passeerde Tom Boks. Richting het halfuur wist HFC zich wat te herstellen en dat leverde ook de gelijkmaker op. Uit een corner kopte Carlos Opuku in. Zijn inzet werd gekeerd, maar in de rebound scoorde Gertjan Tamerus toch de 1-1. Toch kwam Sparta alweer snel op voorsprong. Chevreuil had zijn vizier nu wel op scherp voor de 2-1. In de tweede helft kregen de Haarlemmers veel meer kansen. Opoku raakte de paal en een kwartier voor tijd kon de verdediger de 2-2 maken. Daarmee blijven beide ploegen hand in hand, nu op elf punten.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma | Topscorers | Assists

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD