Volg ons

GVVV

GVVV geen partij voor oppermachtige kasteelheren

GVVV geen partij voor oppermachtige kasteelheren

Een kansloze middag voor GVVV zaterdagmiddag op Het Kasteel in Rotterdam. Op een zeer matig gevuld Kasteel (max. 100 toeschouwers) liepen de Veenendalers al vanaf minuut drie achter de feiten aan en mochten nog blij zijn dat er geen echte monsterscore op het bord kwam. De talenten van Sparta waren op alle fronten superieur en kenden totaal geen bedreiging van de nummer vier van de Tweede Divisie. Door onder andere twee goals van Halil Dervisoglu won Sparta meer dan verdiend met 4-0.

Verrassing in laatste linie
Het was zaterdagmiddag prima toeven op Het Kasteel in Rotterdam. Het zonnetje scheen lekker, de temperatuur was prima en het (kunst)gras lag er natuurlijk weer prima bij. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie strijd tussen twee ploegen die graag nog omhoog willen in de laatste fase van de competitie. GVVV zou nog derde kunnen eindigen en voor Jong Sparta lonkt het linkerrijtje. Beide ploegen traden vrijwel aan in hun vaste formatie, maar toch hadden beide ploegen een verassing in hun laatste linie. Bij Jong Sparta stond Abdou Harroui, normaal middenvelder als centrale verdediger en bij GVVV stond op diezelfde positie achter in Simon Brouwer. De spits annex aanvallende middenvelder die dit seizoen vijf keer het net vond, moest vandaag zelf de doelpunten bij de ploeg van trainer Niek Oosterlee zien te voorkomen.

Strafschop
Na dat het net van het doel van Michael Fabrie was gemaakt, kon er afgetrapt worden op het vrijwel lege Kasteel. GVVV kende een bijzonder zwakke start want al na drie minuten keek het tegen een achterstand aan. Na een steekpassje van Ilias Alhaft op Halil Dervisoglu zag Taoufik Adnane geen andere optie dan de Sparta-aanvaller neer te leggen. Scheidsrechter Serik kende geen twijfel en legde de bal op de stip en beloonde de linksachter van de Veenendalers met de gele kaart. De strafschop werd benut door Dervisoglu en zodoende wist GVVV al gelijk dat het de aanval moest gaan zoeken. De blauw-witten gingen in de aanval en claimden twee keer een penalty, maar Serik wilde er niet aan. Aan de andere kant was ook een overtreding op Sparta-spits Ragnar Ache strafschopwaardig, maar de scheidsrechter vond één penalty in het eerste kwartier genoeg.

Blessurebehandelingen
Ook verder in de wedstrijd kreeg scheidsrechter Serik de wedstrijd maar moeilijk onder controle. Beide partijen speelden zeer fel en dit leidde tot veel moeilijk situaties voor de scheidsrechter. Soms leek het meer op rugby dan op voetbal. De verzorgers hadden dan ook geen rustige middag met de blessurebehandelingen die elkaar in de eerste helft opvolgden. Helaas waren de kansen wat schaarser. GVVV kwam via Roy Terschegget wel heel dicht bij de gelijkmaker, maar zag zijn uistekende vrije trap vanaf een meter of 25 op de lat belanden. In de tegenstoot kreeg ook keeper Johan Jansen werk toen hij een hard schot van Ache moest stoppen. De Sparta-talenten waren technisch gezien superieur, maar zoals wel vaker dit seizoen werd dit niet uitgedrukt in de score. Zodra de Spartanen over de middenlijn kramen werd het gevaarlijk, maar tot echte uitgespeelde kansen kwam het meestal niet. Als het dan tóch gevaarlijk werd door pogingen van Ayoub Boukhari of Dervisoglu, dan stond doelman Jansen weer op de goede plaats.

Oppermachtig Sparta
Sparta bleef maar gevaarlijk en het kon eigenlijk niet goed blijven gaan voor GVVV. Op slag was het nogmaals Boukhari die de val in de verre hoek leek te schieten, maar de technische nummer 10 zag zijn schot rakelings langs de paal belanden. Zo leek het alsof GVVV de schade wist te beperken, maar toch ging het in de blessuretijd nog fout. Uit een voorzet van Jelle Klap legde Ragnar Ache de bal panklaar voor Dervisoglu. De man die als hij scoort dat vaak meer dan eenmaal per wedstrijd doet kon de bal vanaf een meter of 5 de bal genadeloos de bal achter de kansloze Johan Jansen schieten en zo werd het toch nog 2-0. Een meer dan verdiende ruststand voor het oppermachtige Sparta van trainer Frank van Kempen.

Groot krachtsverschil
Ook in de tweede helft leek het spelbeeld amper te veranderen binnen een paar minuten had Sparta alweer een paar keer voor gevaar gezorgd. Na 55 minuten stond het dus ineens al 4-0. Eerst was het Alhaft die een voorzet kon binnentikken en daarna was het Ayoub Boukhari die de tweede Spartaanse penalty mocht benutten. Het “10,10,10” werd ingezet door enkelen van de toeschouwers en dat was zeker niet ondenkbaar aangezien het krachtsverschil. GVVV had absoluut geen grip op de watervlugge Spartanen en die arme Simon Brouwer kon totaal niet op tegen Dervisoglu en co. Coach Oosterlee was al vroeg door zijn drie wissels heen, maar enige vorm van defensieve zekerheid werd zeker niet bereikt en dus speelde GVVV eigenlijk al sinds de eerste minuut een kansloze wedstrijd. De ploeg kwam amper meer van de eigen helft af en mocht blij zijn dat de score niet nog erger zou worden. Bijna zorgde Alhaft met een vrije trap voor de vijfde, maar de hand van Jansen en de paal stonden succes in de weg. De doelman was vandaag nog de enige die bij GVVV wél zijn niveau haalde.

Top drie
GVVV ziet door deze nederlaag plek 3 steeds verder uit beeld raken. Concurrent Barendrecht won vandaag wél zijn wedstrijden en dus is het gat nu vier punten, maar na deze wedstrijd kunnen de Veenendalers beter niet te veel omhoog willen kijken.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over GVVV