Volg ons
Joey Steenbergen GVVV

Tweede Divisie

GVVV en UNA hebben nieuwelingen speelgerechtigd

GVVV en UNA hebben nieuwelingen speelgerechtigd

GVVV en UNA hebben vanaf dit weekend een extra optie in de selectie. Bij de Veenendaalse ploeg is Joey Steenbergen door de Australische bond vrijgegeven, waardoor hij in actie mag komen. Na veel onduidelijkheid bij de KNVB is nu ook Dylan Donkers beschikbaar voor UNA. Hij is speelgerechtigd.

Administratie in Australië

De 22-jarige Steenbergen speelde voor onder meer Vitesse, NAC Breda en Go Ahead Eagles, om via DETO aan de slag te gaan in Australië. Hij kwam uit voor Rydalmere Lions, maar keerde deze zomer terug naar Nederland. Hij speelde een proefwedstrijd bij GVVV en kreeg nog voor het sluiten van de transfermarkt een contract. De administratieve afwikkeling in Australië nam echter veel tijd in beslag, waardoor hij nu ruim een halve maand later eindelijk speelgerechtigd is. Steenbergen zou tegen Jong FC Twente kunnen debuteren.

Administratieve fout

Donkers zou dit weekend ook kunnen spelen in de Tweede Divisie. De eveneens 22-jarige werd door UNA vastgelegd, maar de KNVB zorgde lang voor onduidelijkheid. Het Eindhovens Dagblad meldt dat het een administratieve fout heeft gemaakt, waardoor de vleugelverdediger nu alsnog is vrijgegeven bij UNA aan de slag te gaan. Donkers speelde de afgelopen jaren als contractspeler bij VVV-Venlo. Zijn contract liep afgelopen zomer af, maar bij de voetbalbond stond hij aangemerkt als amateurspeler. Dit bleek uiteindelijk toch niet het geval, waardoor Donkers kan aansluiten bij de ploeg van trainer Mark Schenning.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie