dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieGVVV en Katwijk over de knie, punt voor HHC

GVVV en Katwijk over de knie, punt voor HHC

GVVV is dramatisch uit de winterstop gekomen met opnieuw een ruime nederlaag, ditmaal tegen Excelsior Maassluis. Katwijk speelde vorige week goed tegen Jong AZ, maar ging nu over de knie tegen Barendrecht. Koploper Jong AZ was flink versterkt en won van Kozakken Boys, terwijl HHC Hardenberg in de slotfase een punt pakte bij Sparta.

GVVV – Excelsior Maassluis 1-4

GVVV opende met drie corners op rij, om vervolgens in de problemen te komen. Johan Jansen kon een eerste inzet nog van de lijn halen, Niels Redert wist uit een vrije trap met een fraai hakje wel de score te openen (0-1). GVVV nam daarop het initiatief weer over en uit een goedlopende aanval wist Latupeirissa af te ronden (1-1). Nog geen twee minuten later kwam de buitenspeler weer in een kansrijke positie, nu schoot hij de bal net naast het doel. Direct in de tweede helft kwamen de Tricolores weer op voorsprong. Jansen ging bij een corner onder de bal door en Dean van Ooijen kon scoren. GVVV zette daarop wel aan, maar de gelijkmaker bleef uit. In de slotfase werd het zelfs nog 1-3, want Vincent van den Berg wist de doorkopbal van Kevin Vink te promoveren tot doelpunt. In blessuretijd kreeg Maassluis ook nog een penalty en zorgde Adair Lopes Veiga voor 1-4.

Katwijk – Barendrecht 0-2

Op De Krom waren de eerste kansen voor Katwijk, alleen het vizier stond nog niet op scherp. Dat gold ook voor zowel Stolte, Winterberg en Jongman. Zij werden gevaarlijk, maar goals bleven uit. Uit de onderbreking zette Katwijk steeds meer druk op Barendrecht, kansen bleven uit. Na ruim een uur spelen kwam er toch de treffer. Paul de Lange kreeg de bal tegen zijn hand en Tim Eekman schoot vanaf elf meter raak. Katwijk ging daarop nog aanvallender speler, maar het was Barendrecht dat in blessuretijd via Danny Monster de 0-2 kon maken.

Jong AZ – Kozakken Boys 2-0

Jong AZ kwam met een versterkte defensie aan de aftrap, want zowel Rens van Eijden als Job van der Linden mochten minuten maken. De thuisploeg had de controle over het duel en kwam na twintig minuten op voorsprong. Boadu scoorde uit de kluts de 1-0. Hij kreeg nog voor rust geel voor een schwalbe, maar wist direct na de pauze wel de partij te beslissen. Van der Linden kwam daarop ook nog dichtbij de derde treffer, maar zijn inzet werd geblokt door Jurien Gaari.

Jong Sparta – HHC Hardenberg 1-1

Op een verlaten Kasteel waren de eerste kansen voor de thuisploeg en kon HHC weinig uitrichten. Pas richting de thee kwam de eerste kans. Mark Veldmate kwam vrij, alleen zijn schot ging voorlangs. Nog voor rust moest trainer Gert Jan Karsten ingrijpen, want Sargon Gouriye ging er geblesseerd af voor het debuut van Dérian Reinders. In de tweede helft werden de kansen groter. Sander Danes redde eerst fraai, maar was wel kansloos op de inzet van invaller Chevreuil. In de slotfase kwam HHC toch nog langszij. Invaller Jan Hooiveld wist een vrije trap binnen te koppen voor de 1-1.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD