Volg ons
Jong AZ

Tweede Divisie

GVVV de kansen en Jong AZ de goals; comeback Barendrecht

GVVV de kansen en Jong AZ de goals; comeback Barendrecht

Jong AZ heeft een hele grote slag geslagen in de titelstrijd. Nadat AFC al eerder op de dag verloor van Kozakken Boys won de Alkmaarse ploeg zelf bij GVVV (1-4). Daardoor is de marge pardoes zes punten. Barendrecht wist tegen een sterk Jong Vitesse dankzij een prachtige eindsprint nog een punt te pakken (4-4).

GVVV – Jong AZ 1-4

Waar Jong AZ zonder spelers uit de A-selectie aan de bak moest, had John de Wolf bij GVVV een wissel doorgevoerd. Patrick Heesakkers mocht voor het eerst in de basis starten en verving Frank Tervoert. Het eerste gevaar was van de bezoekers, voor GVVV het initiatief pakte. Caifano Latupeirissa zag een goede inzet gekeerd door Nick Olij, de inzet van Roy Terschegget kwam vervolgens in het zijnet. Robin Mulder zag een kopbal gekeerd en Heesakkers schoot voorlangs. Op slag van rust viel alsnog de 1-0. Uit een voorzet van Mulder werkte Martin van Eck de bal over de lijn. Heesakkers had daarna de partij al aardig in het slot kunnen gooien, maar hij miste alleen op Olij. Al die gemiste kansen kwamen toch duur te staan. Myron Boadu maakte na een klein uur spelen namelijk de gelijkmaker. GVVV nam toch weer het initiatief over en Heesakkers raakte de paal. Daarna strafte AZ het definitief af. Calvin Stengs en opnieuw Boadu zorgden voor 1-3, waarmee het voor GVVV een herhaling leek op de partij van vorige week tegen AFC. In de slotminuut werd het ook nog 1-4 via Robin Schouten.

Jong Vitesse – Barendrecht 4-4

Barendrecht wist in de openingsfase de druk op te voeren en die bleek te groot. Vitesse maakte een fout in de defensie en Bas Mourits profiteerde direct met de 0-1. Abiola Dauda is deze interlandweek wel gewoon van de partij, omdat hij geen deel meer uitmaakt van de A-selectie van Vitesse. Hij kon na twintig minuten dan ook de 1-1 binnen schieten. De spits wist vlak voor rust ook voor de 2-1 te tekenen. Na de pauze maakte Dauda er ook 3-1 van, voor Tim Eekman een penalty raak schoot. Daar bleef het echter niet bij, want Chelsea-huurling Nathan maakte 4-2. In de slotfase kwam Barendrecht alsnog spectaculair terug via Joey Jongman en Daniël Esajas voor een gelijkspel.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma | Topscorers | Assists

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie