maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagGuido de Graaf: "Voor complimenten kopen we niets"

Guido de Graaf: “Voor complimenten kopen we niets”

Huizen kent vooralsnog een teleurstellend debuut in de Derde Divisie. De groen-gelen pakten pas negen punten en zijn daarmee hekkensluiter. Toch wil Guido de Graaf, de nummer 10 van de ploeg, niet wanhopen: “Twee potjes winnen en daarbij de nul houden en het kan zomaar gaan lopen bij ons.”

Telkens vroeg op achterstand

Ook hij ziet dat Huizen het dit seizoen lastig heeft, zo erkent hij tegenover TweedeDivisie.org “Het vervelende is dat we de afgelopen zeven à acht weken vaak al vroeg in de wedstrijd op achterstand komen door persoonlijke fouten, die ook nog eens steeds door iemand anders wordt gemaakt. Daarna is het lastig opboksen tegen een achterstand. De verschillen in de Derde Divisie zijn minimaal. Ik zeg niet dat we bij de beste ploegen horen, maar we doen niet onder voor de onderste zes ploegen van de competitie.”

Gestolen overwinningen

Huizen krijgt dan ook regelmatig complimenten voor haar ‘voetballende intenties’: “We horen met grote regelmaat trainers van de tegenstander zeggen dat hun overwinning gestolen is of dat wij minimaal een punt hadden verdiend. Maar voor die complimenten kopen wij niets. ” De Graaf vervolgt: “De realiteit is wel dat ons aanvalsspel niet veel kansen oplevert en we moeilijk tot scoren komen. Maar dat heeft ook met vertrouwen te maken. Maar we hebben er ook de ploeg niet voor om ver in te zakken, hoewel we wel gevaarlijk kunnen zijn op de counter met onze snelle aanvallers.”

Dat was vorig seizoen onze kracht

De laatste plaats zorgt niet voor spanning en verdeeldheid in de kleedkamer, verzekert de Amersfoorter: “Natuurlijk beïnvloed het wel de sfeer enigszins, maar we zijn juist een hele hechte groep waarin iedereen het goed met elkaar kan vinden. Dat was vorig seizoen ook echt onze kracht: we hadden het super gezellig en deden op donderdagavond steevast het licht uit in de kantine.”

De degradatiezorgen zijn voor De Graaf geen zorgen om nadrukkelijk om zich heen te kijken: “Natuurlijk heb ik de ambitie om altijd zo hoog mogelijk te spelen, maar eerlijk gezegd ben ik nog helemaal niet bezig met volgend seizoen. Mijn prioriteit voor dit moment is vooral dat het bij Huizen weer gaat draaien.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD