Volg ons
Edwin Grunholz Westlandia

Derde Divisie Zondag

Grünholz zegt ADO af en blijft bij Westlandia

Grünholz zegt ADO af en blijft bij Westlandia

Westlandia hoeft niet vlak voor de competitie nog op zoek naar een nieuwe trainer. De zeer succesvolle Edwin Grünholz was in gesprek om bij ADO Den Haag aan de slag te gaan, maar heeft de clubleiding uiteindelijk laten weten niet in te gaan op het aanbod om onderdeel te worden van de technische staf.

Afgetekend kampioen

De inmiddels 46-jarige Grünholz speelde bij ADO Den Haag en Roda JC, maar maakte vooral naam als zaalvoetballer. Als trainer wist hij al goed te presteren in de Topklasse Zondag met Haaglandia, onder meer een tweede plaats in 2012 achter Achilles’29, en ging vorig seizoen aan de slag bij Westlandia. De Naaldwijkse ploeg werd zeer afgetekend kampioen in de Zondag Hoofdklasse A. Het debuut in de Derde Divisie Zondag wacht dan ook.

Niet het goede moment

Grünholz kreeg echter de kans om bij ADO aan de slag te gaan als assistent van Zeljko Petrovic. “Ik heb een aantal goede gesprekken gehad met Mattijs Manders, de directeur en heb ook met Petrovic gesproken, maar dit is niet het goede moment om in te stappen”, zegt hij tegenover het Algemeen Dagblad. “De club is vrij laat gekomen. Ik heb een contract bij Westlandia. Dat respecteer ik. Nu past het gewoon niet.” Dat zou volgend jaar dus zomaar anders kunnen zijn, zo schat ook Manders in. “We zoeken iemand die als brug kan dienen tussen de jeugdopleiding en de senioren. Die aansluiting moet worden verbeterd. Dan wil je iemand met groot netwerk, visie en kennis van de Haagse regio. We hebben een positief gesprek gehad. Edwin heeft zich uitstekend opgewerkt. Nu is het de tijd blijkbaar nog niet, maar ik sluit zijn komst in de toekomst zeker uit.”

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zondag