maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagGrünholz zegt ADO af en blijft bij Westlandia

Grünholz zegt ADO af en blijft bij Westlandia

Westlandia hoeft niet vlak voor de competitie nog op zoek naar een nieuwe trainer. De zeer succesvolle Edwin Grünholz was in gesprek om bij ADO Den Haag aan de slag te gaan, maar heeft de clubleiding uiteindelijk laten weten niet in te gaan op het aanbod om onderdeel te worden van de technische staf.

Afgetekend kampioen

De inmiddels 46-jarige Grünholz speelde bij ADO Den Haag en Roda JC, maar maakte vooral naam als zaalvoetballer. Als trainer wist hij al goed te presteren in de Topklasse Zondag met Haaglandia, onder meer een tweede plaats in 2012 achter Achilles’29, en ging vorig seizoen aan de slag bij Westlandia. De Naaldwijkse ploeg werd zeer afgetekend kampioen in de Zondag Hoofdklasse A. Het debuut in de Derde Divisie Zondag wacht dan ook.

Niet het goede moment

Grünholz kreeg echter de kans om bij ADO aan de slag te gaan als assistent van Zeljko Petrovic. “Ik heb een aantal goede gesprekken gehad met Mattijs Manders, de directeur en heb ook met Petrovic gesproken, maar dit is niet het goede moment om in te stappen”, zegt hij tegenover het Algemeen Dagblad. “De club is vrij laat gekomen. Ik heb een contract bij Westlandia. Dat respecteer ik. Nu past het gewoon niet.” Dat zou volgend jaar dus zomaar anders kunnen zijn, zo schat ook Manders in. “We zoeken iemand die als brug kan dienen tussen de jeugdopleiding en de senioren. Die aansluiting moet worden verbeterd. Dan wil je iemand met groot netwerk, visie en kennis van de Haagse regio. We hebben een positief gesprek gehad. Edwin heeft zich uitstekend opgewerkt. Nu is het de tijd blijkbaar nog niet, maar ik sluit zijn komst in de toekomst zeker uit.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD