zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagGrünholz: "Kampioenschap leeft steeds meer bij Westlandia"

Grünholz: “Kampioenschap leeft steeds meer bij Westlandia”

Waar De Dijk een aantal maanden geleden nog souverein aan kop ging in de Derde Divisie Zondag, is dat nu wel anders. Dongen komt dichterbij, maar Westlandia is misschien wel de belangrijkste uitdager van de huidige nummer één. TweedeDivisie.org sprak met de trainer van de ploeg uit Naaldwijk, Edwin Grünholz.

‘Niet met De Dijk bezig’

De oefenmeester geeft allereerst aan dat hij eigenlijk niet zo met De Dijk bezig is. “Zij hebben in principe, en dat is niet om ons in te dekken, het hoogste budget en de beste spelers. Toch zijn wij al twee jaar achtereen in staat om De Dijk te volgen of zelfs boven ze te eindigen, zoals vorig jaar: met tien punten verschil. Wij hebben ook een fantastisch elftal.” De achtervolging kan een extra stimulans bieden, als een roofdier dat zich richt op zijn prooi. “Als je zo’n grote voorsprong hebt, is het moeilijk om die ook daadwerkelijk vast te houden. Het is niet makkelijk, iedereen wil van je winnen. Dat krijgen wij nu ook, ploegen gaan extra rekening met ons houden. Aan de andere kant: wij gaan gewoon stoïcijns door, de weg ligt voor ons open.”

Meer acceptatie bij Westlandia

Westlandia is dit seizoen steeds beter gaan draaien en na de winterstop loopt het al helemaal als een tierelier. “We misschien een moeilijke voorbereiding gehad, kansloos verloren tegen Quick Boys bijvoorbeeld. En gaandeweg kwam daarbovenop dat we moeite hadden met bepaalde formaties. Dat hebben we kunnen oplossen en op dit moment weten we heel goed wat we willen, of dat nou tegen twee spitsen of drie spitsen is. Het elftal staat en de manier waarop we willen voetballen ook.” Als laatste stipt Grünholz nog iets aan: “Iedereen in het team accepteert elkaar nu beter, dat is best veel werk geweest voor de winterstop. Op het trainingskamp hebben we daar ook uitvoerig over gesproken. Er staat een team en dat zie je terug in de uitslagen.”

‘El Magico? Jazeker!’

Met als direct gevolg dus de 11-2 winstpartij tegen Magreb’90 van het afgelopen weekend, hoewel de trainer die eclatante overwinning ook weer niet te veel waarde toe wil dichten. “Zij stonden met tien man en wij maakten de kansen die we kregen gewoon af. Magreb heeft gewoon een lastige fase, met alles wat er bij die club speelt. Dat zag je ook wel terug op het veld.” Een zaalvoetbaluitslag zoals Grünholz in zijn rijke carrière in de zaal vaak genoeg meemaakte. Dacht hij daar even aan terug? “Nee, met het zaalvoetbal heb ik eigenlijk helemaal niks meer.” De coach weet echter dat het altijd aan zijn naam zal blijven kleven. “Dat geeft niet, dat is ook mooi, het was een fantastische carrière? El Magico? Jazeker!”

‘Aan het einde van de rit genoeg punten voor de titel’

Het zou zomaar eens zo kunnen zijn dat Westlandia na de volgende speelronde bovenaan staat. Grünholz neemt het met zijn ploeg op tegen Jong De Graafschap, waar De Dijk tegen Quick’20 aantreedt. Toch plaatst de trainer een kanttekening: “We krijgen Dongen nog thuis, we krijgen Quick’20. We moeten ook nog tegen JVC Cuijk, dat zijn ploegen die dichtbij staan en dan moet je aan de bak. De weg is nog lang. Het is best nog een lange competitie en er is zeker nog niets beslist. Maar het leeft in de ploeg wel steeds meer. Je komt dichter bij De Dijk en zij laten steekjes vallen.”

Daarbij komt wel gelijk om de hoek kijken dat Westlandia mogelijk nog te maken krijgt met drie strafpunten van de KNVB, als gevolg van de ‘strijd’ om de licentie-eisen. De Dijk kent dat probleem niet. “Ik hoop niet dat het gebeurt, omdat het nadelig zou zijn voor ons. Maar ik heb daar geen invloed op, ik laat het aan de club, die een bepaalde stelling heeft ingenomen. Iedereen vindt er wat van, maar aan het einde van de dag kan ik daar niets mee. Wij gaan gewoon voetballen en dan zien we wel of we aan het einde van de rit genoeg punten hebben om de titel te pakken.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD