donderdag, 22 februari 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieGrote stappen Kon HFC, UNA en FC Lienden door zeges

Grote stappen Kon HFC, UNA en FC Lienden door zeges

In de degradatiestrijd van de Tweede Divisie hebben drie ploegen zeer belangrijke punten gepakt. Koninklijke HFC, FC Lienden en UNA wonnen alle drie met 3-1. Daardoor lopen zij weg van de degradatieplaatsen, waar Jong Twente inmiddels al gedegradeerd lijkt en Jong Vitesse in zwaar is gekomen.

Koninklijke HFC – Jong Vitesse

De bezoekers raakten al snel de lat, maar vervolgens kon Boer scoren uit een verre ingooi van Tamerus. HFC kreeg vervolgens kans op kans, voor Beeren de 2-0 maakte. In de tweede helft werd Vitesse gevaarlijker en na een aantal goede reddingen van Tom Boks wist Osman wel te scoren. Niet veel later tilde Haarmans het verschil toch weer naar twee treffers.

AFC – FC Lienden

Sinds de winterstop heeft AFC moeite om op gang te komen en ook tegen Lienden wilde het niet lukken. De goal van Mo Bendadi werd door Daan Sutorius vanaf de penaltystip nog rechtgezet. In de tweede helft zorgden aanvaller Danny van den Meiracker en Abderrahim Loukili voor de 1-3-uitslag. Daarmee loopt Lienden weg van de degradatiezone met een buffer van vier punten op TEC.

UNA – Jong FC Twente

In de degradatiestrijd was het duel in Veldhoven cruciaal en zover dat al niet het geval was kan Twente zich op gaan maken voor de Derde Divisie. De goal van Van Wanrooij werd nog rechtgezet door Schets, maar in de laatste twintig minuten wisten de broers Niek en Rob van Boekel de stand toch naar 3-1 te tillen. UNA weet daardoor te klimmen van plaats zestien naar twaalf.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD