donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieGrote Mart Lieder-show fataal voor MVV

Grote Mart Lieder-show fataal voor MVV

In een wedstrijd met twee gezichten heeft FC Eindhoven toch nog de drie punten in eigen huis weten te houden. De ploeg van coach Wilfred van Leeuwen ging de rust in met een comfortabele 3-0 voorsprong door een hattrick van Jupiler League topscorer Mart Lieder, maar zag in de tweede helft deze nog bijna verdampen. Door twee snelle goals In de tweede helft kwam MVV nog bijna op gelijke hoogte, maar doelman Ruud Zwinkels redde goed op een penalty van MVV’er Jonathan Okita en zodoende werd een Maastrichtse Houdini-ontsnapping niet voltooid. De 90+4 minuten waren niet voldoende om het tij te doen keren en zodoende bleef de 3-2 als eindstand op het bord staan.

Spectaculaire avond
Op een koude avond waren de toeschouwers in het Jan Louwers stadion getuige van een spectaculaire avond. FC Eindhoven had toch al een speciale actie opgezet, waar Belgische fans voor 50% van de prijs naar binnen konden. Beide teams hebben namelijk veel Belgen in de selectie en ook vanavond begonnen er tien zuiderburen in de basis bij beide partijen (7 bij Eindhoven, 3 bij MVV). Het was überhaupt een wonder te noemen dat MVV met een hele selectie in de bus was gestapt, aangezien de waslijst aan blessures waar de ploeg van coach Ron Elsen mee te maken had.

Lieder
Voor de wedstrijd begon werd Mart Lieder in het zonnetje gezet. De topscorer van de eerste periode kreeg de Bronzen  Stier uitgereikt voor zijn prestatie. Ook ná de aftrap was het al snel weer feest voor de nummer 10 van de blauw-witten. Nog binnen de minuut werkte Lieder een uistekende voorzet van linksbuiten Elton Kabangu binnen en zorgde daarmee voor een comfortabele start voor de thuisploeg.  MVV kon maar weinig terug doen en was, op een paar speldenprikjes na, ongevaarlijk. Eindhoven was veel dreigender en dit resulteerde in de zeventiende minuut dan ook tot de verdiende 2-0 voorsprong. Wéér was het Lieder die de bal achter doelman Michael Verrips kon werken. In minuut 23 wist de aanvaller dat hij vandaag de bal mocht meenemen; na een pass van middenvelder Tibeau Swinnen schoot Lieder de bal in de verre hoek en was zijn hattrick compleet. 3-0 was ook de ruststand en daar mocht MVV nog gelukkig mee zijn.

Andere instelling
De tweede helft was echter een wereld van verschil. MVV kwam met een totaal andere instelling de kleedkamer uit en ook bij Eindhovenaren leek de gemakzucht toe te slaan. De rood-witten werden steeds gevaarlijker en zetten dit gevaar uiteindelijk in de 55e minuut, via een kopbal van Jonathan Okita, toch om tot een goal. Drie minuten later kon Eindhoven de bal wéé uit het net halen nadat Florian Loshaj een voorzet keurig in de verre hoek had binnengeschoten.
De toeschouwers van Eindhoven voelde de bui al hangen. Niks lukte meer bij de Eindhovenaren en ook het inbrengen van een extra verdediger bracht niet de gewenste defensieve zekerheid. In de 87e minuut leek de gelijkmaker er dan tóch te komen; scheidsrechter Siemen Mulder legde de bal op de stip na een overtreding van Eindhoven verdediger Hervé Matthys op de ingevallen Dogan Golpek. Dé ideale mogelijkheid voor Okita om voor zijn tweede- en de gelijkmakende te tekenen, maar het was Ruud Zwinkels die de penalty van de Duitser stopte en daarmee een zeker niet te onderschatte hoofdrol in de grote Mart Lieder-show mocht ontvangen claimen. Na het laatste fluitsignaal werden de spits en keeper dan ook enthousiast toegezongen door de dolblije fans.
Tweede thuisoverwinning
Door deze overwinning boeken de Eindhovenaren pas hun tweede thuisoverwinning van het seizoen en stijgen daarmee naar plaats acht op de ranglijst. MVV, wat ook nog verdediger Shermar Martina geblesseerd zag uitvallen, bezet nu de elfde plaats en zal hard aan de bak moeten om volgende week weer een representatief elftal te kunnen opstellen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD