vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagGrote financiële problemen bij Magreb'90

Grote financiële problemen bij Magreb’90

Magreb’90 moet vrezen voor torenhoge schulden, aangezien zowel de gemeente Utrecht als de belastingdienst inmiddels voor de deur staan. De huidige problemen lijken op te lopen tot enkele tonnen, waarmee de toch al sportief geplaagde club moet vrezen voor het voortbestaan.

Niet ingehouden loonbelasting

AD/Utrechts Nieuwsblad meldt dat Magreb’90 al geruime tijd de huur van de velden niet heeft betaald aan de gemeente Utrecht. Sportwethouder Paulus Jansen laat weten met de club in gesprek te gaan om een regeling te kunnen treffen. Daar komt nu de de belastingdienst bovenop. De club zou de afgelopen seizoenen geen loonbelasting hebben ingehouden van de selectie. Inmiddels heeft Magreb’90 al een rapport ontvangen en bronnen laten aan de regionale krant weten dat het kan oplopen tot enkele tonnen.

Magreb’90 in lange rij van omgevallen clubs?

Vanuit Magreb’90 wil voorzitter Tahar Boulaid niet reageren op de huidige ontwikkelingen. Mocht de club inderdaad een naheffing krijgen, dan is Magreb’90 de zoveelste club die in een razend tempo een opmars heeft ingezet zonder zich aan de regels te houden. De afgelopen jaren wisten meerdere clubs zoals WKE, Glanerbrug, Dijkse Boys en VVA’71 vanuit de kelder van het amateurvoetbal een aanval naar de hoogste afdeling te doen. In alle gevallen ging het uiteindelijk mis toen de belastingdienst de boeken ging controleren.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD