Volg ons
magreb90-2016-2017

Derde Divisie Zondag

Grote financiële problemen bij Magreb’90

Grote financiële problemen bij Magreb’90

Magreb’90 moet vrezen voor torenhoge schulden, aangezien zowel de gemeente Utrecht als de belastingdienst inmiddels voor de deur staan. De huidige problemen lijken op te lopen tot enkele tonnen, waarmee de toch al sportief geplaagde club moet vrezen voor het voortbestaan.

Niet ingehouden loonbelasting

AD/Utrechts Nieuwsblad meldt dat Magreb’90 al geruime tijd de huur van de velden niet heeft betaald aan de gemeente Utrecht. Sportwethouder Paulus Jansen laat weten met de club in gesprek te gaan om een regeling te kunnen treffen. Daar komt nu de de belastingdienst bovenop. De club zou de afgelopen seizoenen geen loonbelasting hebben ingehouden van de selectie. Inmiddels heeft Magreb’90 al een rapport ontvangen en bronnen laten aan de regionale krant weten dat het kan oplopen tot enkele tonnen.

Magreb’90 in lange rij van omgevallen clubs?

Vanuit Magreb’90 wil voorzitter Tahar Boulaid niet reageren op de huidige ontwikkelingen. Mocht de club inderdaad een naheffing krijgen, dan is Magreb’90 de zoveelste club die in een razend tempo een opmars heeft ingezet zonder zich aan de regels te houden. De afgelopen jaren wisten meerdere clubs zoals WKE, Glanerbrug, Dijkse Boys en VVA’71 vanuit de kelder van het amateurvoetbal een aanval naar de hoogste afdeling te doen. In alle gevallen ging het uiteindelijk mis toen de belastingdienst de boeken ging controleren.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zondag